IPJ BuzăuAcţiuni preventive ale poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Biroului Siguranța Școlară

Nr. 346 din 27 octombrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 26 octombrie 2023
 
Acţiuni preventive ale poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Biroului Siguranța Școlară
 
În ziua de 26 octombire a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, însoţiţi de poliţişti rutieri, s-au întâlnit cu elevi din cadrul Liceului Pedagogic „Spiru Haret” și Școlii Gimnaziale Unguriu.
Activităţile informative au urmărit creșterea gradului de informare pe linia  prevenirii traficului și consumului de substanțe psihoactive, pe linia prevenirii faptelor de port sau folosire obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar, pe linia siguranței online și pe linia siguranței rutiere.
Elevii au fost consiliați preventiv cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic, medical, cu privire la consecințele adoptării unui comportament de risc în mediul școlar și elemente de răspundere penală a minorilor, în vederea diminuării riscului infracțional și victimal pe această linie cât și cu scopul prevenirii victimizării minorilor în trafic, pentru prevenirea infracționalității, în calitate de pietoni, bicicliști, pasageri, șoferi sau utilizatori de diverse vehicule.
De asemenea, polițiștii de la Siguranță Școlară au organizat o activitate privind prevenirea bullyingului/cyberbullyingului cu elevi din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale ”Sf. Apostol Andrei” Buzău.
Activitatea a vizat informarea și conștientizarea în rândul elevilor a drepturilor, responsabilităților acestora, consecințelor juridice ale comportamentelor antisociale, cu precădere ale comportamentelor ce pot cauza și întreține violența școlară.
Activitățile au fost desfășurate sub egida Programului naţional „Școala Altfel”, iar la acestea au participat peste 600 de elevi şi cadre didactice.
  •  
 
 
Nereguli silvice sancţionate de polițiști
 
În data de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Nehoiu au depistat pe DN10, în Siriu, polițiștii au depistat un bărbat de 27 de ani, din Pârscov, care transporta material lemnos cu o autoutlitară.
 În urma verificărilor s-a stabilit faptul că există neconcordanțe între datele înscrise în aviz și cantitatea faptică transportată.

          Polițiștii au sancționat contravențional atât expeditorul, cât și transportatorul lemnului şi, totodată, cantitatea de lemn foc fag transportată în afara cadrului legal a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic.
De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu au depistat pe Dj220, în Murgești, un bărbat care transporta material lemnos.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că șoferul nu deținea documente legale pentru lemnul de foc de esență salcâm.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și în acest caz şi a fost predat reprezentanților ocolului silvic.
  •  
 
Flagrant delict - Bănuit de tentativă la furt dintr-o societate comercială depistat de polițiști
 
În ziua de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați de către polițiștii locali despre faptul că o persoană încearcă să pătrundă   într-o societate comercială amplasată într-un parc din municipiului Buzău.
Imediat după sesizare, polițiștii de la ordine publică s-au deplasat la fața locului unde au depistat principalul bănuit, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Buzău.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt, iar polițiștiii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului. 
 
 
 
  •  
 
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.
 
În data de 26 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 26 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 60 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 15 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză 174 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şoferde 52 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni.
Alte 11 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului, celor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care s-au angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, celor de au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan și celor ce au pus în pericol viața celorlalți participanți la trafic prin efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (37) celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (19), dar şi 32 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
 
ATENŢIE ÎN TRAFIC!
RESPECTAŢI REGIMUL LEGAL DE VITEZĂ!
NU VĂ ANGAJAŢI ÎN DEPĂŞIRI RISCANTE!
PURTAŢI CENTURA DE SIGURANŢĂ!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.