IPJ BuzăuAu fost demarate cercetări în cazul a 110 infracţiuni

Nr. 1 din 3 ianuarie 2024
 
 
 
MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ, PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR BUZOIENI LA TRECEREA DINTRE ANI
 
Poliţiştii din Buzău au luat măsuri suplimentare pentru siguranţa comunităţii din perioada minivacanţei ocazionate de trecerea dintre ani/  Au fost demarate cercetări în cazul a 110 infracţiuni şi au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale în urma acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, desfăşurate în contextul sărbătoririi Anului Nou.
În contextul sărbătoririi trecerii în Noul An, poliţiştii buzoieni au continuat activităţile pentru prevenirea oricăror evenimente ce puteau afecta liniştea cetăţenilor.
Măsurile speciale întreprinse de poliţişti în această perioadă au ţinut cont de particularitatea sărbătorilor, de perioada de repaus şi de afluxul de cetăţeni care au optat să îşi petreacă sărbătorile în zone montane cu potenţial turistic.
Menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin asigurarea continuităţii serviciului 24 de ore din 24 de către poliţiştii care au acţionat în stradă, a determinat ca trecerea dintre ani să nu fie umbrită de evenimente negative.
Peste 130 de poliţişti au fost la datorie zilnic, în perioada 29 decembrie-2 ianuarie, acţionând cu fermitate ori de câte ori situaţia a impus-o. De asemenea, poliţiştii au asigurat ordinea şi liniştea publică la manifestările publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, focuri de artificii), desfăşurate în cele două municipii, dar şi în judeţ.
Poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţişti de la ordine publică, au acţionat pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere grave.
Astfel nu au fost înregistrate evenimente deosebite de natură a tulbura liniştea şi ordinea publică şi nu au avut loc accidente de circulaţie din care să rezulte decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.
Au fost demarate cercetări în cazul a 110 infracţiuni şi, urmare prezenţei active în stradă şi a intervenţiei prompte la comiterea unor fapte antisociale, au fost depistate în flagrant delict 16 persoane care au săvârşit fapte penale. În urma materialului probator administrat de poliţişti, au fost dispuse 9 măsuri preventive.
Infracţiunile sesizate au fost de natură judiciară, din sfera operaţiunilor cu materiale pirotehnice, infracţiuni care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 535 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 134.542 de lei.
Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 209, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 11.000 de lei.

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.