IPJ BuzăuBănuit de furt de trotinetă electrică depistat de polițiști

Nr. 236 din 21 iulie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 20 iulie 2023
 
 
 
Bănuit de furt de trotinetă electrică depistat de polițiști
 
În ziua de 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Săpoca au depistat principalul bănuit de furtul unei trotinete electrice - un minor de 10 ani, din Mătești.
Fapta a fost sesizată în ziua de 17 iulie a.c., de către proprietar, un bărbat în vârstă de 45 de ani,  din aceeaşi localitate.
Din cercetări a reieşit că, în ziua de 17 iulie a.c, bănuitul ar fi profitat de faptul că, proprietarul a lăsat trotineta electrică neasigurată și nesupravegheată în incinta unei societăți comerciale, din Săpoca şi ar fi sustras-o.
Prejudiciul a fost estimat de persoana vătămată la 1800 de lei, fiind recuperat şi restituit păgubitului.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar polițiștii continuă cercetările.
  •  
 
Reținut pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie
 
          În ziua de 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Râmnicelu au reținut un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Râmnicu Sărat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
          Polițiștii au fost sesizați, în noaptea de 19/20 iulie a.c., de către o femeie în vârstă de 38 de ani din Călărași, despre faptul că a fost agresată fizic de către concubinul acesteia.

          Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o pe femeia de 37 de ani cu un obiect contondent. Persoana vătămată a fost preluată de ambulanță și transportată la spital.
          Poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu şi față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 

Peste 110 sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 20 iulie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 20 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 72 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 13 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90, respectiv 120 de zile.
Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (14), dar şi 19  pentru alte abateri în trafic.
Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte în localitate131 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr, din Argeș, de 21 de ani, ce rula pe DN2E85, în Limpeziș.
7 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea de prioritate celor care aveau acest drept, dar și pentru nerespecarea semnificației culorii roșii a semaforului.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 55.000 de lei.
De asemnea, politiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe’unui bărbat de 47 de ani, din Breaza, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în municipiul Buzău. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
 
Având în vedere că întregul teritoriu al țării se va afla sub incidența unor avertizări meteo care vizează val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule:
 
- înainte de a porni la drum, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;
-să evite pe câtposibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme desănătate;
-să folosească sistemele de climatizare din dotarea autovehiculelor;
- să nu conducă dacă sunt obosiți (clipitul des poate fi un indiciu al instalării stării de oboseală);
- să manifeste atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic.    
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.