IPJ Buzău Bănuiţi de furt, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti

Bănuiţi de furt, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti 
           
*La data de 28 septembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale a fost identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Buzău, cu privire la care s-a stabilit că este principalul bănuit în cazul unui furt din autovehicul.
Fapta fusese sesizată poliţiei în seara de 27 septembrie, când proprietara a constatat lipsa unor bani şi bunuri personale din autovehiculul pe care îl parcase pe o stradă din municipiul Buzău.
Din cercetările efectuate a rezultat că tânărul ar fi profitat de neglijenţa proprietarei autovehiculului, o buzoiancă în vârstă de 22 de ani, care şi-a lăsat maşina descuiată.
Ulterior, acesta ar fi utilizat cardurile persoanei vătămate pentru efectuarea unor plăţi catre comercianţi.
De asemenea, tânărul ar fi încercat să sustragă bunuri şi dintr-o altă maşină, aparţinând unui buzoian în vârstă de 52 de ani.
Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar parchetul a dispus ulterior continuarea cercetărilor faţă de acesta sub măsura controlului judiciar.
Totodată, poliţiştii reamintesc deţinătorilor de autovehicule că, pentru prevenirea unor astfel de fapte, trebuie să asigure corespunzător toate portierele şi să ridice geamurile maşinilor chiar şi atunci când se îndepărtează pentru scurt timp.
Hoţii profită de orice prilej pentru a sustrage bunurile de valoare pe care le găsesc în autovehicule şi a se face nevăzuţi.
 
**În data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni, împreună cu polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la o persoană bănuită de furt calificat dintr-o societate comercială.
Fapta a fost sesizată de către persoana vătămată, reprezentanta agentului economic, o femeie de 61 de ani.
Din investigațiile efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că în noaptea de 23/24 septembrie a.c., bănuitul, un tânăr de 21 de ani, din Mărăcineni, ar fi pătruns într-o societate comercială din Mărăcineni, de unde ar fi sustras 880 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.
Față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmare prezentării acestuia instanței, a fost emis pe numele persoanei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului.
 
Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea delictelor silvice

 
În ziua de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Secțiilor de poliție rurală Beceni și Berca au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice și a faptelor asociate din tăierea arborilor, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialelor lemnoase.
În timpul acțiunii, în cazul unei societăți  comerciale de profil, din Rușețu, au fost depistate nereguli cu privire la cantitatea scriptică și cea faptică de material lemnos.
Agentul economic afost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor  Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Tot ieri, polițiștii au depistat în Bisoca, respectiv Ojasca, doi bărbați în vârstă de 27 și 49 de ani, din Cernătești, respectiv Pârscov care transportau cu autoutilitarele material lemnos.
Din verificări s-a stabilit faptul că cei doi transportau lemn foc fără a deține documente legale.
Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
În cadrul acțiunilor de ieri, polițiștii au confiscat peste 10 metri cubi de material lemos, care a fost predat reprezentanților ocolalelor silvice.

Nereguli din trafic sancționate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 72.600 de lei.
Poliţiştii au acționat ieri, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, dar şi pe raza municipiilor şi oraşelor, pentru prevenirea principalelor cauze ale accidentelor.
Pe durata acţiunii, au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea limitelor maxime admise de viteză, iar împotriva a 9 conducători auto s-a măsurat complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 134 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 36 de ani, din Prahova, ce rula pe DN1B, în afara localității Dealul Viei.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(7), pentru neportul centurii de siguranţă (35), dar şi pentru alte abateri în trafic (46).
Poliţiştii au mai reţinut alte 11 permise de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pentru nerespectarea priorității de trecere și pentru depășirile neregulamentare.
De asemenea, polițiștii au întocmit 2 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
Facem apel la responsabilitate în trafic şi îi rugăm pe toţi participanţii la trafic să ALEAGĂ VIAŢA!
Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă!
Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Activităţi educativ-preventive ale poliţiştilor de la rutieră şi prevenire.

27 Mar 2024 447

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 558

Accident mortal pe calea ferată. O femeie a fost lovită de trenul de pe ruta Galați-Buzău

04 Feb 2024 1029

Accident în Buzău! Pietoni accidentați de o mașină cu numere de Constanța

30 Jan 2024 1273

Pieton decedat într-un accident rutier în județul Buzău

24 Jan 2024 1018

Prins la furat! Polițiștii din Buzău dau de urma unui hoț de plăcuțe de înmatriculare

19 Dec 2023 915

Un tânăr din Constanța a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul al patrulea al unui bloc din Buzău

07 Dec 2023 1605

Accident rutier pe E85. Șapte persoane au ajuns la spital în urma evenimentului

05 Dec 2023 1006

Agresiune și încălcare a ordinului de protecție în Buzău. Fosta concubină a apelat la poliție

08 Nov 2023 840

Violențe și furturi în Buzău Poliția demască și reține trei infractori periculoși

06 Nov 2023 1308

IPJ Buzău A mers la reparații cu mașina și nu i s-a mai returnat

02 Nov 2023 1159

IPJ Buzău Accident tragic, pe DN2E85, cu mașină răsturnată. Șoferul rănit, dar pasagerul din autoturism și-a pierdut viața

31 Oct 2023 1330

IPJ Buzău Cal lovit agresiv de propriul său stăpân

30 Oct 2023 834

Agresiuni și distrugere. Despre evenimentul pentru care au fost reținuți doi tineri

23 Oct 2023 808

Un bărbat din județul Buzău a murit în urma unui accident rutier. Ce spun autoritățile

20 Oct 2023 1195