IPJ Buzău Buletin informativ 15-17 septembrie 2023

Flagrant delict!/ Cercetați  pentru tăiere ilegală şi furt de arbori
 
În ziua de 17 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliţie rurală Berca, în timp ce desfășurau atribuțiile de serviciu, au depistat în extravilanul localității Vernești, 3 bărbați, la scurt timp după ce ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori.
Din verificări s-a stabilit faptul că cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din Vernești și Năeni, ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras mai mulți arbori dintr-o pădure din Vernești.
Polițiștii au confiscat materialul lemnos pe care l-au predat reprezentanților ocolului silvic. De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, a drujbă și un topor.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform prevederilor Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic, cercetările fiind continuate de către polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.

Acțiunile desfășurate de polițiștii rutieri în weekendul 15 – 17 septembrie/ Peste 400 de sancțiuni aplicate și peste 50 de permise de conducere reținute

În perioada 15 – 17 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 411 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 184.000 de lei.
Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 269 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 43 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.
Cea mai mare viteză – 173 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 27 de ani, din Ilfov, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Racovițeni.
Polițiștii au continuat acțiunile pentru sancționarea conducătorilor auto și pasagerilor care nu poartă centura de siguranță, pentru această abatere fiind sancționate 46 de persoane.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto care conduceau vehicule ce aveau defecțiuni tehnice (19), dar şi pentru alte abateri în trafic(76).
Poliţiştii au reţinut alte 8 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnalelor acustice și luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, pentru conducerea pe sensul opus de mers și pentru nerpezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției, după un accident soldat doar cu pagube materiale.

 Şoferi băuţi scoşi din trafic cercetaţi pentru infracţiuni la regimul rutier  

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au fost întocmite 12 dosare penale pentru infracţiuni comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre dosarele penale, 5 au fost întocmite pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind vorba despre concentraţii între valorile de 0,51 şi 1.29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cea mai mare valoare indicată de aparatul etilotest – 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Gura Teghii, care a decis să conducă un autoturismul pe raza localităţii Lopătari, deşi consumase băuturi alcoolice.
Conducătorul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii cu exactiate a alcoolemiei.
Alte 6 dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, pentru încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere, care conduce un vehicul neînmatriculat.
Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat de 48  de ani, din Glodeanu Sărat, depistat de polițiști în timp ce conducea în localitatea de domiciliu, ansamblul de vehicule format din tractor și o remorcă aparținând unei societăți comerciale, pe DJ102H. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. Totodată, a fost întocmit dosar penal unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din Buzău, administrator al societății comerciale, pentru încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știe că nu posedî permis de conducere.
 
Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:

• Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare!
• Respectaţi-vă partenerii de trafic!
• Nu conduceţi când sunteţi obosit!
• Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!
• Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-le centurile de siguranţă!
• Dacă aţi consumat băuturi alcoolice, NU CONDUCEŢI! 


SIGURANŢA RUTIERĂ TREBUIE SĂ NE PREOCUPE PE TOŢI!
ALEGEŢI VIAȚA!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Activităţi educativ-preventive ale poliţiştilor de la rutieră şi prevenire.

27 Mar 2024 439

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 543

Accident mortal pe calea ferată. O femeie a fost lovită de trenul de pe ruta Galați-Buzău

04 Feb 2024 999

Accident în Buzău! Pietoni accidentați de o mașină cu numere de Constanța

30 Jan 2024 1260

Pieton decedat într-un accident rutier în județul Buzău

24 Jan 2024 1008

Prins la furat! Polițiștii din Buzău dau de urma unui hoț de plăcuțe de înmatriculare

19 Dec 2023 902

Un tânăr din Constanța a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul al patrulea al unui bloc din Buzău

07 Dec 2023 1586

Accident rutier pe E85. Șapte persoane au ajuns la spital în urma evenimentului

05 Dec 2023 987

Agresiune și încălcare a ordinului de protecție în Buzău. Fosta concubină a apelat la poliție

08 Nov 2023 827

Violențe și furturi în Buzău Poliția demască și reține trei infractori periculoși

06 Nov 2023 1295

IPJ Buzău A mers la reparații cu mașina și nu i s-a mai returnat

02 Nov 2023 1146

IPJ Buzău Accident tragic, pe DN2E85, cu mașină răsturnată. Șoferul rănit, dar pasagerul din autoturism și-a pierdut viața

31 Oct 2023 1315

IPJ Buzău Cal lovit agresiv de propriul său stăpân

30 Oct 2023 817

Agresiuni și distrugere. Despre evenimentul pentru care au fost reținuți doi tineri

23 Oct 2023 801

Un bărbat din județul Buzău a murit în urma unui accident rutier. Ce spun autoritățile

20 Oct 2023 1162