IPJ BuzăuFiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada!

Nr.178 din 30 mai 2023
 
 
199 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE APLICATE DE POLIȚIȘTI/BĂRBAT DEPISTAT ÎN TIMP CE CONDUCEA AUTOTURISMUL CU PESTE 170 DE KM/H
 
În data de 29 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Ieri, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru combaterea indisciplinei pietonale şi responsabilizarea pietonilor care îşi pun viaţa în pericol prin modul în care aleg să traverseze drumurile publice.
În urma acţiunilor au fost consiliaţi 64 de pietoni despre regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte.
Pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 199 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 51.000 de lei.
Din totalul acestora, 61 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 24 pentru neportul centurii de siguranţă, 6 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, iar 34 pentru alte abateri rutiere.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 25 de permise de conducere.
Dintre acestea, 21 au fost reţinute pentru depăşirea vitezei maxime legale admise şi celelalte pentru comportament agresiv în trafic, conducerea unui vehicul sun influența alcoolului și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
Cea mai mare viteză – 171 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui şofer de 52 de ani, din Bucureşti, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Limpeziş.
 
  •  
         
RECOMANDĂRI PREVENTIVE ÎN ATENŢIA PIETONILOR:
 
Vă reamintim câteva recomandări de care trebuie să ţineti cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
  • Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
  • Nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
  • Respectaţi culorile semaforului electric;
  • Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
  • Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
  • Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!
 
Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.