IPJ BuzăuFlagrant delict!/Bănuiți de tentativă la furt calificat depistați de polițiști

Nr. 37 din 6 februarie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 5 februarie 2024
 
 
 
Flagrant delict!/Bănuiți de tentativă la furt calificat depistați de polițiști
 
În ziua de 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Unguriu, cu privire la faptul că în locuința sa se află două persoane necunoscute.
Imediat după sesizare, polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au depistat în flagrant delict doi bărbați, în vârstă de 25 și 33 de ani, ambii din Vernești.
Din cercetări s-a stabilit că cei doi bănuiți ar fi profitat de faptul că imobilul este în construcție, că nu se află nimeni în interior și ar fi pătruns în casă, fără ca persoana vătămată să sesizeze lipsa vreunui bun.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.
  •  
 
Accident de circulaţie
 
În data de 5 februarie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, la ieșire din municipiul Buzău către Spătaru.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că în timp ce conducea autoutilitara pe sensul de mers Spătaru către Buzău, un șofer în vârstă de 32 de ani, din Buzău, ar fi pierdut controlul asupra direcției și a ieșit în afara părții carosabile.
Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
  •  
 
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii accidentelor rutiere

 
În data de 5 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 167 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 43 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, poliţiştii au efectuat peste 240 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, în 5 cazuri fiind indicat consumul de alcool.

În 3 situaţii a fost vorba de concentraţii alcoolice mai mici de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferii fiind sancționați contravențional, iar în trei situații s-a impus întocmirea de dosare penale.
Astfel, polițiștii rutieri au demarat cercetările față de un șofer de 43 de ani, din Buzău,întrucât în urma recoltării celor două probe biologice de sânge a rezultat o alcoolemie de 1,91g/litru alcool pur în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Alte două persoane s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea vehicul având exercitarea dreptulu de a conduce suspendată şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 45 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 17 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză în afara localității 180 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 22 de ani, din București, pe DN2 E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Cu cea mai mare viteză în localitate135 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 41 de ani, din Franța, pe DN2 E85, în localitatea Cioranca.
Alte 26 de permise de conducere au fost reţinute celor ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neprezentarea la unitatea de poliție în termenul legal în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru neacordarea de prioritate celor ce aveau acest drept și pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului.
22 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 7 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto care s-au urcat la volanul unor maşini ce prezentau defecțiuni tehnice şi 26 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
37 de pietoni şi biciclişti au fost sancționați contravențional pentru că şi-au pus în pericol propria siguranţă, dar şi pe a celorlalţi participanţi la trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 74.000 de lei.
 
                                                 Respectați regulile de circulație!
 
 
         Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, polițiștii buzoieni recomandă conducătorilor de autovehicule:
  • înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului  şi rezerva de combustibil și să se intereseze în privinţa condiţiilor meteo de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă
  •  să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă se află în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este acoperită cu zăpadă/polei, trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.
  • să adopte o conduită preventivă în trafic.
  •  să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public,
  • să nu  bruscheze maşina pentru că riscă să piardă controlul!
  • să utilizeze frâna de motor când drumul este alunecos! În anumite situaţii, poate fi mai eficientă decât apasarea pedalei de frână
  • să îşi păstreze calmul la volan! În condiţii meteo nefavorabile traficul devine aglomerat şi obositor.De asemenea o planificare  eficientă a traseului e importantă pentru te intoarce cât mai repede la cei dragi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.