IPJ Buzău Nereguli din trafic

ACȚIUNI ÎN TRAFIC ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI ÎN VEDEREA PREVENIRII ACCIDENTELOR RUTIERE

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi pentru creşterea siguranţei rutiere pe toate drumurile din judeţ.
Poliţiştii rutieri, au organizat şi desfăşurat ieri, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea indisciplinei bicicliştilor.
În timpul acţiunilor, poliţiştii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale bicicliștilor care și-au pus viața în pericol prin modul în care au circulat.
Tot ieri, polițiștii au avut în vedere șoferii care au apăsat prea tare pedala de accelerație, aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ înregistrând 42 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 9 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză  131 km/h a fost înregistrat autoturismul unui tânăr în vârstă de 19 ani, din Bacău, depistat în timp ce efectua o depășire neregulamentară pe DN1B, în afara localității Pietroasele, într-o zonă cu limitare de 50 km/h. 
Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (7), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (16), dar şi 21 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 41.000 de lei.
De asemenea, polițiștii rutieri au depistat pe o stradă din localitatea Merei, un bărbat în vârstă de 52 de ani, în timp ce conducea un moped. Întrucât acesta emana halenă alcoolică polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a înregistrat o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
RECOMANDĂRI PREVENTIVE ÎN ATENŢIA BICICLIŞTILOR:
 
Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie şi să fii echipat corespunzător;
Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.
De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.
Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.
Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!
Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.
Nu circula cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice;
Poartă cască de protecţie. Îţi poate salva viaţa.
Circulând cu bicicleta, nu te agăţa de vehicule aflate în mers.
Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Activităţi educativ-preventive ale poliţiştilor de la rutieră şi prevenire.

27 Mar 2024 420

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 530

Accident mortal pe calea ferată. O femeie a fost lovită de trenul de pe ruta Galați-Buzău

04 Feb 2024 988

Accident în Buzău! Pietoni accidentați de o mașină cu numere de Constanța

30 Jan 2024 1238

Pieton decedat într-un accident rutier în județul Buzău

24 Jan 2024 991

Prins la furat! Polițiștii din Buzău dau de urma unui hoț de plăcuțe de înmatriculare

19 Dec 2023 887

Un tânăr din Constanța a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul al patrulea al unui bloc din Buzău

07 Dec 2023 1575

Accident rutier pe E85. Șapte persoane au ajuns la spital în urma evenimentului

05 Dec 2023 967

Agresiune și încălcare a ordinului de protecție în Buzău. Fosta concubină a apelat la poliție

08 Nov 2023 806

Violențe și furturi în Buzău Poliția demască și reține trei infractori periculoși

06 Nov 2023 1285

IPJ Buzău A mers la reparații cu mașina și nu i s-a mai returnat

02 Nov 2023 1130

IPJ Buzău Accident tragic, pe DN2E85, cu mașină răsturnată. Șoferul rănit, dar pasagerul din autoturism și-a pierdut viața

31 Oct 2023 1299

IPJ Buzău Cal lovit agresiv de propriul său stăpân

30 Oct 2023 800

Agresiuni și distrugere. Despre evenimentul pentru care au fost reținuți doi tineri

23 Oct 2023 784

Un bărbat din județul Buzău a murit în urma unui accident rutier. Ce spun autoritățile

20 Oct 2023 1149