IPJ BuzăuPentru siguranţa publică a buzoienilor

Nr.124 din 18 aprilie 2023
 
SĂRBĂTOARE PASCALĂ ÎN SIGURANŢĂ
           
Pentru siguranţa publică a buzoienilor, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, 14 aprilie - 17 aprilie, poliţiştii au fost prezenți atât în zona lăcaşurilor de cult - mânăstirilor şi bisericilor din judeţ, cât şi în alte zone predispuse la aglomerări, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.
 
Aproximativ 75% din efectivele unităţii noastre au acţionat în stradă pentru preîntâmpinarea evenimentelor negative de orice natură.
Fluidizarea traficului a fost asigurată de poliţiştii de la rutieră, iar echipajele de intervenţie au gestionat corespunzător situaţiile care ar fi putut afecta siguranţa credincioşilor.
Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat zilnic pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat, siguranţa rutieră şi a transporturilor feroviare, au făcut ca toţi buzoienii să se bucure în linişte de Învierea Domnului.
Sărbătorirea tradiţiilor creştine în siguranţă s-a datorat însă şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă de bucurie şi înălţare sufletească.
În perioada premergătoare şi în noaptea de Înviere nu au fost înregistrate evenimente deosebite, nici în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice, dar nici de natură judiciară. Sărbătoarea din acest an poate fi considerată una dintre cele mai „liniştite” în ceea ce priveşte evenimentele sesizate în această perioadă.
Numărul solicitărilor buzoienilor, concretizate prin intervenţii ale poliţiştilor la evenimente, a scăzut cu 24,7%. Majoritatea sesizărilor, 124 din totalul de 131, au fost primite prin intermediul numărului unic de urgenţă 112. De asemenea, a scăzut numărul infracţiunilor sesizate, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 43,4%, fiind demarate cercetări în cazul a 52 de infracţiuni.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 381 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 211.740 de lei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.