IPJ BuzăuPoliţiştii râmniceni au reţinut un tânăr de 20 de ani

Nr. 255 din 3 august 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua 2 august 2023
 
 
Poliţiştii râmniceni au reţinut un tânăr de 20 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
          În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Râmnicelu a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din Râmnicelu, bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie.
Sesizarea a fost primită în data de 1 august a.c., în jurul orei 23.20, de la un râmnicean, angajat ca livrator la o societate comercială de tip pizzerie.
Pe parcursul investigaţiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că victima urma să ajungă la locaţia de livrare, în Râmnicelu, însă a fost abordat de către doi tineri necunoscuti. Unul dintre aceştia l-ar fi scos din maşină prin exercitarea de violenţe, apoi i-ar fi sustras din autoturism mai multe produse alimentare, în valoare de 334 de lei.
Din cercetări a reieşit că principalii bănuiţi sunt doi tineri localnici, în vârstă de 18, respective 20 de ani.
În urma materialului probator administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii faţă de tânărul de 20 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, urmând a fi prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
  •  
 
Flagrant! Bărbat prins de poliţişti imediat după ce acesta ar fi sustras produse cosmetice dintr-o farmacie.
 
          Ieri, 2 august a.c., în jurul orei 08.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, aflaţi în serviciul de patrulare pe o stradă din municipiu, au observat un bărbat în proximitatea unei farmacii, care avea un bagaj voluminos şi manifesta un comportament agitat.
În urma legitimării, au stabilit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Brăila. Dupa efectuarea controlului bagajului, poliţiştii au descoperit mai multe produse cosmetice. Din investigaţii a reieşit că brăileanul ar fi sustras produsele chiar din farmacia lângă care a fost depistat.
          De asemenea, în continuarea cercetărilor, a reieşit că bărbatul surprins în flagrant este principalul bănuit şi în cazul unei alte fapte similare, săvârşite în data de 29 iulie a.c.

          Prejudiciul estimate de cele două farmacii este de 3300 de lei.
          În urma administrării materialului probator, poliţiştii l-au reţinut pe brăilean pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Astăzi urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 

A vrut să ia câinele de rasă al unui localnic şi s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat.
 
          În noaptea de 02/03 august a.c., în jurul orei 00.00, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni a fost sesizat de către un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Zărneşti, cu privire la faptul că a surprins o persoană în timp ce-i sustrăgea câinele ciobănesc din fața imobilului.
          În urma sesizării primite poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat bănuitul ca fiind un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Zărnești.
          În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
  •  
 
Aproximativ 200 de  sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 3 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 20 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 70 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 11 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte120 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unei tinere de 25 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău. 
Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (28), celor care s-au urcat la volanul pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor (15), dar şi 34 pentru alte abateri în trafic.
Alte 9 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neprezentarea la poliție în termen de 24 de ore în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, dar și pentru comportament agresiv.
Tot ieri, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști și pietoni.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, persoanele fiind  consiliate cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 59.000 de lei
De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.
 
Reamintim câteva recomandări de care trebuie să țineti cont atunci când vă aflați în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
 
- Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
- Angajaţi-vă în traversare doar după ce sunteţi siguri că şoferii v-au observat intenţia şi au oprit autovehiculele;
- Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
- Respectaţi culorile semaforului electric;
- Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
- Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.