IPJ BuzăuRecomandări pentru viitor, adresate de poliţişti elevilor din anii terminali de liceu

Nr. 345 din 27 octombrie 2023
 
 
Recomandări pentru viitor, adresate de poliţişti elevilor din anii terminali de liceu
 
 
          Ieri, 26 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, susţinuţi de şeful inspectoratului, domnul comisar şef de poliţie Pantazi Virgil-Laurenţiu, au desfăşurat la Sala Amfiteatru a Muzeului Judeţean Buzău, o activitate în scopul promovării instituționale și a profesiei de polițist.
          La întâlnire au participat peste 100 de adolescenţi de la diferite unităţi de învăţământ din Buzău.
Poliţiştii şi-au propus să vină în întâmpinarea nevoii elevilor de a intra în contact cu specialişti din diferite domenii de activitate, de a le cunoaşte specificul activităţii.
În cadrul discuţiilor, poliţiştii au pus la dispoziţie informaţii clare, complete,  menite a-i învăţa mai multe despre activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile locului de muncă, demontând stereotipurile asociate unor profesii.
Ofiţeri de la ordine publică, rutieră, criminalistic, acţiuni speciale, pregătire profesională, resurse umane, siguranţă şcolară, analiza şi prevenirea criminalităţii au adus în atenţia liceenilor aspecte legate de linia lor de muncă, vorbind despre vocaţie, dăruire, muncă, dar şi despre satisfacţii profesionale.
Activitatea a avut drept scop orientarea profesională şi a constat inclusiv în prezentarea condiţiilor de recrutare și admitere.
Poliţiştii au discutat cu elevii şi aspecte referitoare la cariera pe care o vor urma, context în care au prezentat şi oferta educaţională a unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
REAMINTIM, în acest sens, că înscrierile se fac în perioada 18.10.2023- 05.11.2023, exclusiv online, inclusiv în zilele nelucrătoare ale săptămânii, iar data limită până la care candidații vor depune dosarul de recrutare în volum complet este 24.11.2023, ora 14.00 .
Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Buzău, fiind disponibile la link-ul: https://bz.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2023/admitere-scoli-postliceale-sesiunea-octombrie-2023-februarie-2024

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.