IPJ BuzăuReţinut de poliţişti pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere

Nr. 349 din 1 noiembrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 31 octombrie 2023
 
 
Reţinut de poliţişti pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere
 
În ziua de 31 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au depistat principalul bănuit în cazul unui furt în scop de folosinţă, un buzoian de 26 de ani.
Fapta a fost sesizată în data de 30 octombrie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Buzău.
Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că, în noaptea de 29/30 octombrie a.c., bănuitul ar fi profitat de faptul că maşina nu era asigurată, având cheile în contact, ar fi condus-o câteva sute de metri şi ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism staţionat.
De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit faptul că bănuitul nu deţine permis de conducere.
Faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 1 noiembrie, să fie prezentat unităţii de parchet pentru a dispune cu privire la o măsura preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.
 
  •  
 
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii accidentelor rutiere
 
În data de  31 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 6 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 42 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 3 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90.

Cu cea mai mare viteză 111 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 35 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziș.
Alte 3 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, dar și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (26), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (12), dar şi 45 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat și pentru ca pietonii, căruțașii și bicicliștii să conştientizeze riscul la care se expun atunci când încalcă normele rutiere. 18 participanți la trafic din această categorie au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.
Tot ieri, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Buzău, ce conducea autovehiculul pe o stradă din municipiu. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe
 
 
POLIŢIA RUTIERĂ RECOMANDĂ TUTUROR PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC SĂ MANIFESTE PRUDENŢĂ!
 
Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi.
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 533