IPJ Buzău Reţinut de poliţişti pentru lovire sau alte violenţe

Nr. 251 din 1 august 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua 31 iulie 2023
 
 
Reţinut de poliţişti pentru lovire sau alte violenţe
 
În ziua de 31 iulie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Secţiei poliţie rurală Râmnicelu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost agresat de către o persoană, în Boldu.
Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă de poliţişti pentru a verifica aspectele sesizate şi luarea măsurilor legale.
Din primele investigaţii, a rezultat că incidentul s-a produs pe fondul unui conflict spontan, în urma căruia un bărbat de 60 de ani, din Boldu, ar fi fost agresat cu un obiect contondent, de către un consătean în vârstă de 55 de ani. Persoana vătămată a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la o unitate medicală.
Față de bărbatul de 55 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă sub aspectul săvârșirii infracţiunii de lovire sau alte violențe.
 
  •  
 
Flagrant – bănuit de tentativă la furt reţinut de polițiști
 
În seara de 30/31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale din Râmnicu Sărat despre faptul că a surprins o persoană care ar fi pătruns în magazin.
Imediat după primirea sesizării, către zona indicată de apelantă au fost direcţionate echipaje de siguranţă publică, bănuitul fiind depistat și identificat drept un bărbat de 41 de ani, din Râmnicu Sărat. Bărbatul este bănuit că, în jurul orei 05:00, ar fi pătruns în incinta societății comerciale prin efracție.
În baza materialului probator administrat, bărbatul de 41 de ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

Astăzi, acesta urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Peste 120 de sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.

 
În ziua de 27 martie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 127 de sancţiuni contravenţionale .
Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 52 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 7 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză182 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui tânăr de 26 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Racovițeni.
Totodată, un șofer în vârstă de 43 de ani, din Călărași a fost depistat cu aparatul radar, de către polițiștii rutieri buzoieni în timp ce se deplasa  cu o viteză de 96 km/h, pe DN2E85, în Coștești, depășind limita legală admisă în localitate. De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Astfel, șoferul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Alte două permise au fost reţinute pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și neprezentarea la poliţie în termen de 24 de ore în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale
Sancţiuni au mai fost aplicate şi în cazul a 9 şoferi care nu au purtat centura de siguranţă , dar şi altor 22 de conducători auto pentru alte abateri în trafic.
47 de pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 35.000 de lei.
 
Accident de circulaţie
 
În data de 31 iulie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe strada Eroilor, din municipiul Râmnicu Sărat.
Din primele cercetări a reieșit că autoturismul condus pe direcția Focșani către Puiești, de către un șofer în vârstă de 61 de ani, din Ramnicelu, a surprins și accidentat doi minori pietoni, în vârstă de 9 și 11 ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii în zona trecerii pentru pietoni.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonilor, aceștia fiind preluați de ambulanță și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
Reamintim câteva recomandări de care trebuie să țineti cont atunci când vă aflați în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
 
- Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
- Angajaţi-vă în traversare doar după ce sunteţi siguri că şoferii v-au observat intenţia şi au oprit autovehiculele;
- Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
- Respectaţi culorile semaforului electric;
- Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
- Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!
 
 
Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada!
Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuReţinut de poliţişti pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

21 Nov 2023 480

Agresiuni și distrugere. Despre evenimentul pentru care au fost reținuți doi tineri

23 Oct 2023 804