IPJ BuzăuScos din trafic pentru că gonea cu 221 km/h

Nr. 339 din 23 octombrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 20-22 octombrie 2023
 
 
 
Reținuți de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și distrugere
 
În data de 22 octombrie a.c. polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au reținut doi tineri de 24 și 29 de ani, ambii din Poșta Câlnău, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere.
Din cercetările efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că, în data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 16.30, în urma unor discuții contradictorii, persoana vătămată, un bărbat de 53 de ani, din Cernătești, ar fi fost agresată cu obiecte contondente de către bănuiți.
În timpul altercaţiei, aceștia i-ar fi distrus și telefonul mobil bărbatului.
Persoana vătămată a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, urmând ca aceștia să fie prezentați astăzi unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Transportatori de material lemnos sancționați  de polițiști
 
În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au efectuat activități pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice.

În timpul acțiunii, polițiștii au depistat în Bisoca, un bărbat de 45 de ani, care transporta material lemnos cu un atelaj hipo.
Din verificări s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea aviz de însoțire pentru cei peste 2 metri cubi de lemn de foc, specia brad.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, polițiștii au procedat la confiscarea materialului lemnos pe care l-au predat reprezentanţilor silvici.
În aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei au depistat un bărbat care transporta material lemnos, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că șoferul nu implementase în aplicația de profil fotografiile transportului.
Şi în acest caz, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
 
 
  •  
 
Scos din trafic pentru că gonea cu 221 km/h/Peste 370 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate în weekend
 
În perioada 20-22 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 379 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 60 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 172 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 26 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile, dintre aceștia 6 rămânând fără permis, deoacere au călcat pedala de accelerație prea tare pe timp de noapte.
Cu cea mai mare viteză 221 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 27 de ani, din Râmnicu Sărat, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău, pe timpul nopții.
Alți 7 șoferi au rămas fără permise de conducere pentru că au pus în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic, prin efectuarea de depășiri neregulamentare, pentru cei ce nu au acordat prioritate de trecere celor ce aveau acest drept și celor ce nu s-au prezentat la unitatea de poliție în termenul legal după un accident din care au rezultat doar pagube materiale.
19 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului.
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat și pentru conștientizarea pietonilor, bicicliștilor și a căruțașilor cu privire la riscul la care se expun atunci când încalcă normele rutiere. 25 de participanți la trafic din categoriile amintite au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulațiem iar 57 de sancțiuni au fost aplicate pentru diferite abateri în trafic.
40 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi conducătorilor auto care nu au purtat centura de siguranţă, 18 sancţiuni pentru prezența defecțiunilor tehnice alte autovehiculelor, iar 57 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 160.000 de lei.
  •  
În ultimele 72 de ore, 14 şoferi s-au ales cu dosare penale ca urmare a abaterilor grave la regimul circulaţiei
 
În ultimele 72 de ore, poliţiştii care au acţionat pentru supravegherea şi controlul traficului rutier au întocmit 14 dosare penale.
Pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au efectuat peste 370 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, în 15 situaţii fiind indicat consumul de alcool.
6 dintre şoferi au predat permisele şi au fost sancţionaţi contravenţional, în cazul lor aparatul etilotest indicând valor sub 0, 40 mg-l alcool pur în aerul expirat.
În 9 situaţii s-au întocmit dosare penale, fiind vorba de concentraţii alcoolice cuprinse între 0,41 mg/l şi 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La sfârșitul săptămânii, echipajele de poliţie au întocmit alte 5 dosare pentru conducere fără permis, conducere având exercitarea dreptului de a conduce suspendată şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat
  •  
 
Reținut pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi sub influența băuturilor alcoolice.
 
În ziua de 22 octombrie a.c., un şofer buzoian de 49 de ani a fost depistat și oprit în trafic de polițiști, în timp ce conducea mașina pe o stradă, în Vadu Pașii.
 În urma verificărilor efectuate de polițiști, aceștia au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, cea mai mare valoare înregistrată la acest sfârşit de săptămână.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere
Totodată, față de bărbat, s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat în fața unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă în cursul acestei zile.
  •  
 
Accident de circulaţie
 
În ziua de 21 octombrie a.c., în jurul orelor 10.20, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident pe DN2E85, la ieșirea din Gura Câlnăului, accident rutier.
Din primele cercetări la fața locului este vorba despre o coliziune între 3 autoturisme, 2 dintre mașini se deplasau pe sensul de mers Buzău spre Râmnicu Sărat, conduse de 2 bărbați în vârstă de 33 și 38 de ani, din Buzău și București și un alt autoturism condus pe sensul opus de mers, de către un bărbat de 45 de ani, din Vrancea.
Accidentul s-a soldat cu rănirea a 4 persoane, șoferul de 45 de ani, pasagerul acestuia, un minor în vârstă de 12 ani, din Vrancea, șoferul în vârstă de 33 de ani și pasagera acestuia, o tânără de 24 de ani, din Zărnești.
Persoanele au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.