IPJ BuzăuTurbulenți reținuți de polițiști

Nr. 73 din 7 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 6 martie 2024
 
 
Turbulenți reținuți de polițiști
 
Ieri, 6 martie, polițiștii din cadrul Poliției oraș Nehoiu au reținut pentru 24 de ore,  doi bărbați de 38 și 40 de ani, din Nehoiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și distrugere.
Fapta a fost sesizată în data de 1 martie a.c., de către persoanele vătămate, un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 47 de ani, din aceeași localitate.
Din primele cercetări a reieșit că, în urma unui conflict spontan, persoanele vătămate ar fi fost agresate de către bănuiți. În timpul altercației, bănuiții ar fi pătruns fără drept în curtea imobilului uneia dintre părţile vătămate, ar fi folosit obiecte contondente pentru agresarea persoanelor, dar și pentru distrugerea geamului ușii de acces în locuință.
Față de bărbații de 38 și 40 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și distrugerea.
Ulterior, aceștia au fost prezentați parchetului care a dispus plasarea celor doi sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
  •  
 
Cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.
 
În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Mânzălești a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din Beceni, bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere.
Fapta a fost sesizată în data de 21 februarie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 77 de ani, din Buzău.

Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în perioada 8-21 februarie a.c., bănuitul ar fi distrus gardul împrejmuitor al unui teren pe care persoana vătămată îl deține în localitatea Mânzălești, cu scopul de a utiliza materialele.
Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de distrugere, sub coordonarea parchetului.

 
  •  
Bănuit de furt de bicicletă depistat de polițiști
 
În ziua de 6 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliţie Amaru au depistat principalul bănuit în cazul unui furt de bicicletă.
Astfel, poliţiştii au identificat şi depistat principalul bănuit - un bărbat în vârstă de 56 de ani, din aceeași localitate.
Fapta a fost sesizată în ziua de 16 februarie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 61 de ani,  din Amaru.
Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 14/15 februarie a.c., bănuitul ar fi profitat de faptul că proprietarul a lăsat bicicleta neasigurată și nesupravegheată rezemată de gardul unui imobil și ar fi sustras-o.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat,  sub coordonarea parchetului.
  •  
 
Polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere
 
La data de 6 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 6 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 20 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 3 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Alte 3 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor sau autovehiculelor care aveau acest drept și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
26 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă şi 24 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 28.000 de lei.
Polițiștii au întocmit și un dosar penal ca urmare e neregulilor constatate în trafic.
          Este cazul unui tânăr de 29 de ani, din Săgeata, ce a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din municipiul Buzău.
          În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul are autorizația de circulație provizorie expirată.
          În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Buletin informativ 18 septembrie

19 Sep 2023 591