IPJ BuzăuVerificări privind paza obiectivelor

Nr. 98 din 22 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 21 martie 2024
 
 
Verificări privind paza obiectivelor
 
La acest sfârșit de săptămână, poliţiştii cu atribuţii în domeniul sistemelor de securitate din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Buzău au acţionat în judeţul Buzău pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.
Poliţiştii au efectuat controale la 27 de obiective, context în care au fost verificaţi 33 de agenţi de pază.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi una pentru alte abateri.
Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 4000 de lei.
Poliţiştii au sancţionat contravenţional un agent economic pentru organizarea de servicii de pază cu agenți de pază proprii, fără plan de pază avizat, conform prevederilor legale.
Toţi agenţii de pază verificaţi au fost instruiţi cu privire la modul de sesizare şi acţiune în cazul producerii unor evenimente negative.
Activitățile pe această linie vor continua, sens în care polițiștii le reamintesc persoanelor angajate ca agenți de pază o parte din atribuțiile pe care le au în timpul desfășurării serviciului:
-să nu se prezinte la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici să nu consume astfel de băuturi în timpul serviciului;
-să nu absenteze fără motive temeinice și fără să anunțe în prealabil conducerea unității despre aceasta;
-să respecte consemnul general și particular al postului.

 
  •  
 
 
Bănuit de furt depistat de polițiști

 
*În ziua de 21 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Râmnicu Sărat au depistat principalul bănuit în cazul unui furt de telefon mobil.
În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că este vorba despre un tânăr în vârstă de 14 de ani, din Vrancea.
Fapta a fost sesizată în ziua de 16 martie a.c., de către persoana vătămată, o femeie în vârstă de 63 de ani, din Râmnicu Sărat.
Din cercetări a reieşit că, în data de 16 martie a.c., bănuitul ar fi profitat de faptul că persoana vătămată a uitat telefonul mobil pe tejgheaua unei societăți comerciale și l-ar fi sustras.
Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt,  sub coordonarea parchetului.
 
 
**În ziua de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Rușețu au depistat principalul bănuit în cazul unui furt.
Astfel, poliţiştii au identificat şi depistat principalul bănuit în persoana unui bărbat în vârstă de 54 de ani, din Rușețu.
Fapta a fost sesizată în ziua de 4 martie a.c., de către persoana vătămată, o femeie în vârstă de 46 de ani,  din aceeași localitate.
Din cercetări a reieşit că în perioada 29 februarie – 1 martie a.c., bănuitul ar fi sustras mai multe bunuri din cimitirul localităţii.
Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt,  sub coordonarea parchetului.
 
  •  
Bănuit de furt de arbori, depistat de polițiști
 
În ziua de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Rușețu au depistat principalul bănuit în cazul unui furt de arbori - un bărbat în vârstă de 71 de ani, din localitatea Rușețu.
Fapta a fost sesizată în ziua de 29 februarie a.c., de către reprezentanți silvici.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 5 februarie - 29 februarie a.c., bănuitul ar fi sustras 25 de arbori de esență salcâm, dintr-o perdea forestieră de protecție.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de arbori, pentru stabilirea întregii activității infracționale a bănuitului.   
 
  •  
Reținut de polițiști pentru lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice
 
La data de 21 martie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Râmnicelu au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un tânăr implicat într-un conflict spontan.
Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce se aflau pe o stradă din localitatea Vâlcelele, pe fondul unei discuții în contradictoriu, un tânăr de 17 ani, din Topliceni, ar fi agresat un localnic de 13 ani, folosindu-se de un obiect contondent.
Tânărul de 13 ani s-a deplasat la o unitate spitalicească unde a fost evaluat medical, fără a rămâne internat.
În urma materialului probator administrat, tânărul de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice iar poliţiştii continuă cercetărilor, sub coordonarea parchetului.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
În data de 21 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 20 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză.
Cu cea mai mare viteză112 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 28 de ani, din Vadu Pașii, ce rula pe DN2E85, în localitatea Mărăcineni. Tânărul a fost nevoit să predea permisul de conducere şi a rămas pieton pentru următoarea perioadă.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.
9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, 5 sancțiuni au fost aplicate celor ce au condus autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice şi 18 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Și un agent economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, deoarece nu a descărcat informațiile din aparatul tahograf  al transportatorului în termenul legal.
De asemenea, transportatorul a fost sancționat contravențional conform HG 1317/2023 privind condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier , doarece a refuzat cântărirea ansamblului de transport.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 19.000 de lei.
Polițiștii au efectuat peste 50 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest, care au indicat valori pozitive în 3 situații.
În cazul unui șofer, alcooltestul a înregistrat o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că acesta s-a ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor 2 șoferi depistați băuți sau sub influența altor substanțe la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 39 ani, din Râmnicu Sărat, care a fost depistat de polițiștii râmniceni, în timp ce conducea autovehiculul pe o stradă din localitate.
Șoferul a refuzat să fie transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
 
  •  
Accident de circulație
 
Ieri, 21 martie, în jurul orei 14.30, polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la faptul că, la ieșire din municipiul Buzău spre Ploiești, s-a produs un accident de circulație.
 
Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între un autoturism și o autocisternă ce se deplasau dinspre Ploiesti către Buzău, conduse de către doi șoferi de 59 de ani, respectiv 34 de ani, din Buzău și Giurgiu și alte două autoturisme, care circulau din sens opus, la volanul carora se aflau doi conducători auto buzoieni, de 56 și 33 de ani.
Accidentul s-a soldat cu rănirea a patru persoane: șoferul buzoian de 59 de ani și pasagerul acestuia, un bărbat de 31 de ani, respectiv conducătorul auto de 33 de ani și o pasageră din mașina sa, în vârstă 66 de ani, de asemenea din Buzău.
Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.