IPJ ClujActivități pentru siguranță rutieră la Turda

Nr. 847604/300 din 15 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
ACTIVITĂȚI PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ LA TURDA
 
 
La data de 14 decembrie a.c., în intervalul orar 12.00 – 15.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Turda au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică și impunerea unei conduite responsabile în trafic.
 
Astfel, activitățile au condus la legitimarea a 71 de persoane, verificarea în trafic a circa 60 de autovehicule și constatarea și aplicarea a 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 7.000 de lei.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au reținut 1 permis de conducere și 2 certificate de înmatriculare.
 
Recomandări
 
În rândul cauzelor accidentelor rutiere, se numără și consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, precum și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere. Aceste comportamente lipsite de responsabilitate nu doar expun șoferii la riscuri majore, ci reprezintă amenințări serioase la adresa siguranței tuturor participanților la trafic.

Respectarea legilor și reglementărilor de circulație este esențială!
 
Cei care aleg să conducă un vehicul sub influența alcoolului sau sub efectul substanțelor interzise manifestă o neglijență gravă față de propria lor siguranță și a celor din jur, iar într-o singură clipă, o tragedie poate marca vieți.

 
Prin promovarea unei conduite responsabile și respectarea strictă a normelor de circulație, putem contribui semnificativ la reducerea accidentelor rutiere și la crearea unui mediu rutier mai sigur.
 
Astfel, polițiștii readuc în atenția conducătorilor auto modificările legislative, reglementate prin Legea 213 din 2003, care se referă la faptul că, în cazul persoanelor care conduc vehicule fără a deține permis de conducere conform legii, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și care provoacă accidente soldate cu decesul victimei, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 
Alege să conduci în siguranță!
 
 
**
 
 
ACȚIUNI PE LINIA OPERAȚIUNILOR CU ARTICOLE PIROTEHNICE
 
În această perioadă, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au demarat verificările specifice din cadrul Planului de acțiune ”Pirotehnic”, asupra operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice și juridice.
 
În acest context, în perioada 13-14 decembrie a.c., a fost indisponibilizată cantitatea totală de 30 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2 si F3, deținute de doi bărbați, din județul Cluj.
 
În fapt, la data de 13 decembrie a.c, la domiciliul unui tânăr de 27 de ani, din comuna Cojocna, au fost găsite mai multe colete ce conțineau articole pirotehnice din categoriile F2, în cantitatea de 10 kilograme, în valoare de 500 de lei.
 
Ulterior, în cadrul verificărilor, la data de 14 decembrie a.c, la locuința unui bărbat de 33 de ani, din comuna Floresti au fost identificate 20 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 si F3, în valoare de 1.000 de lei.
 
În ambele cazuri au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art.37 lit.a) din Legea nr.126/1995, republicată, iar articolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști în vederea continuării activităților de cercetare penală.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujStire de presă - 07.07.2022

07 Jul 2022 581