IPJ ClujActivitățile sunt continuate în vederea recuperării prejudiciului

Nr. 847604/269 din 7 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI COMISE LA REGIMUL RUTIER
 
În data de 5 noiembrie a.c. polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 35 de ani, din comuna Jucu.
 
În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 15.25, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca l-au oprit în trafic pentru verificări, pe strada Platanilor din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism.
 
În acest context, s-a constatat că bărbatul nu este posesorul unui permis de conducere și că pe autoturism erau montate plăcuțe cu număr de înmatriculare false, atribuite unui alt autoturism, acesta figurând cu plăcuțele de înmatriculare retrase.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Controlul vehiculului a condus la identificarea și ridicarea unei pungi ce conținea substanțe vegetale de culoare verde-oliv susceptibile a fi substanțe psihoactive. Plicul a fost sigilat și înaintat Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în vederea efectuării cercetărilor necesare.
 
În baza celor constatate și a probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în criculație sau conducerea unui vehicul neîmatriculat.

 
La expirarea măsurii reținerii, cel în cauză a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
**

 
IDENTIFICAT ȘI REȚINUT DE POLIȚIȘTI
 
 
La data de 6 noiembrie a.c., un bărbat de 44 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii.
 
Bărbatul, din municipiul Câmpia Turzii este bănuit de comiterea, în formă continuată, a infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.
 
Din cercetări a rezultat că în perioada 12 mai – 16 iunie a.c., profitând de neatenția unui bărbat de 85 de ani, din același municipiu, pe care îl ajuta la treburile gospodărești, ar fi sustras cardul bancar al acestuia, având codul pin notat pe un bilet.
 
În acest context, cel în cauză ar fi accesat în mai multe ocazii contul bancar al vârstnicului, fără acordul lui și ar fi efectuat diverse tranzacții financiare la bancomate din municipiul Câmpia Turzii, cauzând un prejudiciu total de 14.500 de lei.
 
În urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul de 44 de ani, iar ulterior, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
 
Activitățile sunt continuate în vederea recuperării prejudiciului înregistrat.
 
 
**
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.