IPJ ClujCercetat pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului

Nr. 847604/199 din 25 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI ȘI REȚINUT ÎN URMA PRODUCERII UNUI ACCIDENT RUTIER
 
 
 
La data de 24 august a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul Rutier, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, a unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Turda, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului.
 
În fapt, la data de 11 august a.c., în jurul orei 05. 40, bărbatul, care se deplasa cu un autoturism pe strada Calea Victoriei din Turda, a acroșat o femeie în vârstă de 69 de ani, angajată în traversarea părții carosabile, pe trecerea pentru pietoni.
 
Ulterior, conducătorul auto a părăsit locul evenimentului rutier, polițiștii demarând investigații pentru identificarea și depistarea acestuia.
 
Cel în cauza a fost prezentat instanței, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.
 
 
**

 
 
AUTOUTILITARĂ INDISPONIBILIZATĂ ȘI MATERIAL LEMNOS CONFISCAT

 
 
La data de 23 august a.c, în jurul orei 16.30, în cadrul activităților derulate, polițiștii Poliției orașului Huedin și Secției 8 Poliție Rurală Huedin, alături de inspectorii ISCTR, au depistat pe DJ108K, pe raza localității Lunca Vișagului, o autoutilitară ce transporta material lemnos rotund, de esență rășinoasă, condus de un bărbat de 46 de ani, din județul Bihor.
 
În cadrul controlului și cubajului realizat de reprezentanții Ocolului Silvic Huedin a reieșit faptul că bărbatul a transportat cantitatea totală de 14,536 mc, material lemnos de esenșă rășinoasă, în valoare totală de 3.000 de lei, fără a avea documentele specifice prevăzute de lege pentru transport.
 
Totodată, în cadul acțiunii, reprezentanții ISCTR au aplicat măsuri legale pentru abateri constatate la regimul transportului de mărfuri.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport, faptă prevăzută de Legea 46/2008.
 
De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea autoutilitarei, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.
 
În cauză s-a beneficiat de suportul Gărzii Forestiere Cluj.
 
 
**
 
 
REȚINUȚI PENTRU AGRESIUNI FIZICE ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE
 
 
La data de 24 august a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au dispus reținerea pentru 24 de ore, a doi bărbați, de 36 și 38 de ani, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
 
Cercetările au fost demarate la data de 13 august a.c., în urma unei sesizări privind o stare conflictuală desfășurată între mai multe persoane, pe strada Panait Cerna din Turda. Conflictul ar fi pornit de la un autovehicul parcat pe respectiva stradă.
 
Din investigații a rezultat că cei doi, alături de o femeie de 32 de ani, ar fi agresat fizic mai multe persoane.
 
În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a acestora, fiind conduși într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă.
 
Ulterior, prezentați instanței, pe numele celor doi a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.