IPJ ClujInfracțiunea de înșelăciune, prin metoda denumită generic „scrisoarea nigeriană”.

Nr. 847604/290 din 29 noiembrie 2023
 
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
PERSOANE CERCETATE SUB ASPECTUL INFRACȚIUNII DE ÎNȘELĂCIUNE
 
În cursul dimineții de azi, 29 noiembrie a.c., polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară în județ, precum și 2 mandate de aducere pe numele a doi bărbați, de 31, respectiv 42 de ani, în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de înșelăciune, prin metoda denumită generic „scrisoarea nigeriană”.
 
În fapt, polițiștii au constatat că doi cetățeni străini, având drept de ședere și de muncă pe teritoriul României, au indus și menținut în eroare o femeie, de 35 de ani, din județul Cluj, determinând-o să transfere, în repetate rânduri, sume de bani.
 
În cursul lunii iulie 2023, o persoană de sex masculin, i-ar fi solicitat femeii să achite o sumă de bani care ar fi reprezentat o cauțiune, aceasta motivând că este reținută în aeroportul din Cluj-Napoca. Astfel, femeia s-a prezentat la aeroport pentru a efectua tranzacția, iar polițiștii i-au adus la cunoștință faptul că este vorba despre o infracțiune, aceasta depunând o plângere penală.
 
În continuarea cercetărilor, polițiștii au verificat informațiile furnizate, stabilind că sub identitatea falsă a contului deschis pe o rețea de socializare se aflau doi bărbați. În cadrul investigațiilor, bănuiții au fost identificați de polițiști, iar la data de 29 noiembrie a.c., cu ocazia perchezițiilor efectuate, cei doi au fost conduși la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe dispozitive IT, respectiv laptop-uri, telefoane mobile, cartele telefonice, tablete, precum și medii de stocare.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunii de înșelăciune.

 
***
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.