IPJ ClujMaterial lemnos confiscat de polițiști

Nr. 847604/108 din 01.05.2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, REȚINUT PENTRU 24 DE ORE
 
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din județul Vaslui, după ce a condus autoturismul sub influența alcoolului, având concentrația de 1,14 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
 
În fapt, la aceeași dată, bărbatul ar fi fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Piața Gării din Cluj-Napoca. După producerea evenimentului, bărbatul și-a continuat deplasarea, însă a fost oprit în scurt timp de conducătorul celuilalt autoturism.
 
La testarea cu aparatul etilotest, bărbatului în vârstă de 57 de ani i-a rezultat o concentrație de 1,14 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.
 
Față de acesta, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Cercetările
***
**
 
MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTI ÎN HUEDIN

 
La data de 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat în trafic, pe DN1 R, pe strada Avram Iancu din oraș, o autoutilitară care transporta material lemnos, condusă de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Huedin.
 
În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu deținea documente legale de proveniență și transport, autoutilitara fiind încărcată cu 5,88 mc material lemnos, respectiv cherestea.

 
În baza celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.400 de lei, iar materialul lemnos a fost predat în custodia Ocolului Silvic Huedin.
 
**
 
ACȚIUNI DE VERIFICARE PE LINIE DE PAZĂ ÎN HUEDIN
 
În perioada 29 – 30 aprilie a.c. au pus în aplicare un plan de acțiune pentru verificarea respectătrii prevederilor Legii 333/2003 privind paza efectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor pe raza Orașului Huedin, efectuând verificări la nivelul orașului Huedin, la obiectivele care încadrează personal de pază.
 
La unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de îndeplinire a atribuțiilor de către agenții de pază, aflați în serviciu, cu privire la respectarea consemnului general și particular al postului, precum și altele.
 
Astfel, în data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 00.30, la unul dintre obiectivele verificate, polițișii au identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, care se afla sub influența alcoolului, respectiv 1,18 mg./l. alcool pur în aerul expirat, acesta fiind sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii 333/2003.
 
 
CÂMPIA TURZII - DEPISTAT ÎN TRAFIC SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 19.35, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au interceptat în trafic, pe DJ 150, în localitatea Viișoara, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Ceanu Mare.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 1.00 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.