IPJ ClujS-a pus accent pe siguranța traficului rutier

Nr. 209574/2 din 3 ianuarie 2024
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
În decursul celor 4 zile, cuprinse în perioada 30 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și descurajării comiterii de fapte antisociale, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În primul rând, precizăm că la nivelul județului nu au fost înregistrate evenimente care să afecteze grav ordinea și siguranța publică.
 
În total, în perioada menționată au fost înregistrate 266 de intervenții la evenimente.
 
În privința acțiunilor de verificare a modului de comercializare a materialelor pirotehnice, în cele 4 zile polițiștii au constatat 11 infracțiuni și au confiscat peste de 300 de kg de articole pirotehnice, în valoare de peste 23.000 de lei.
                                                                                  
S-a pus accent pe siguranța traficului rutier, cu prezența polițiștilor pe principalele artere din județ.
 
Astfel, au fost constatate și aplicate 402 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare de peste 200.000 de lei, fiind reținute 56 de permise de conducere, dintre care 21 pentru încălcare regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri. Totodată, polițiștii au constatat 11 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
 

În pragul sezonului rece, îndemnăm conducătorii auto să acorde o atenție deosebită asupra stării tehnice a vehiculelor, să asigure echipamentul de iarnă necesar în autovehicul, iar în condiții meteorologice nefavorabile, să adapteze viteza și să folosească luminile în mod corespunzător.
 
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.