IPJ ClujSiguranţa în şcoli, prioritate a polițiștilor

Nr. 847604/270 din 8 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA ABSENTEISMULUI ȘCOLAR
 
  • Siguranţa în şcoli, prioritate a polițiștilor. 21 de elevi care absentau de la orele de curs au fost depistaţi de poliţiştii clujeni
 
                  
Ieri, 7 noiembrie a.c., în intervalul orar 09:00-11:00, polițiștii Secției 3 Poliție Cluj-Napoca au desfășurat activități pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.
 
Acțiunile au fost derulate în cartierul Gheorgheni, pe linia combaterii traficului și consumului de droguri în unitățile de învățământ, a absenteismului școlar și a infracționalității, respectiv faptelor antisociale care pot fi înregistrate în proximitatea acestora.
 
Verificările au fost derulate inclusiv cu scopul identificării localurilor și unităților de alimentație publică din apropierea unităților de învățământ, care pot fi sau sunt frecventate de elevi.
 
De asemenea, polițiștii au controlat localurile unde se comercializează băuturi alcoolice și produse din tutun.
 
În acest context au fost verificate 17 societăți comerciale (baruri, săli de jocuri, cafenele și restaurante) și au fost legitimate 25 persoane.

 
Totodată, au fost identificați 21 elevi ai unităților de învățământ care absentau în mod nejustificat de la orele de curs, aspectele constatate urmând a discutate cu reprezentanții unităților de învățământ din care aceștia fac parte, pentru stabilirea măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare.
 

 
**Foto atașate
 
**
 
 
ARESTAT PREVENTIV PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
 
 
La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 42 de ani, cercetat sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
La aceeași dată, în urma unei citații, bărbatul s-a prezentat la unitatea de poliție pentru a fi audiat într-un dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
După audiere, polițiștii au obținut informații cu privire la faptul că acesta s-ar fi urcat la volanul unui autoturism, deși nu avea dreptul de a conduce autovehicule. Astfel, la scurt timp, polițiștii l-au interceptat în trafic pe strada Libertății din localitatea Apahida.
 
În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, iar tot în cursul zilei de 7 noiembrie a.c. judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus în cazul acestuia măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
 
 
 
**
 
CONDUCEA UN AUTOTURISM DEȘI SE AFLA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 20.45, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au depistat un bărbat de 39 de ani, din comuna Călățele, care se deplasa cu un autoturism pe drumul național DN1R, din direcția Beliș către Huedin, aflându-se sub influența alcoolului.
 
Testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat concentrația de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că în baza celor constatate acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.
 
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
 
**
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.