IPJ Cluj Tânăr din localitatea Florești cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat

Nr. 847604/280 din 17 noiembrie 2023
 
 
IDENTIFICAȚI ȘI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII CLUJENI
  • INVESTIGAȚII PENTRU INFRACȚIUNI DE FURTURI CALIFICATE, LOVIRE SAU ALTE VIOLENȚE ȘI AMENINȚARE
 
 
La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale au dispus reținerea unui tânăr de 16 ani, din localitatea Florești, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
 
Din cercetări a reieșit că acesta, în seara zilei de 8 octombrie a.c., în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, l-ar fi abordat pe un alt minor, de aproximativ 13 ani, solicitându-i geaca pentru a o încerca, însă ulterior nu ar fi înapoiat-o, cauzând un prejudiciu de 1.400 de lei.
 
 În urma probatoriului administrat, cel în cauză a fost identificat și depistat de polițiști, fiind luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.
 
La expirarea celor 24 de ore, acesta a fost prezentat instanței, fiind plasat sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
 
 
 
La aceeași dată, și anume 16 noiembrie 2023, polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au emis o ordonanță de reținere pe numele unui bărbat de 33 de ani,  din județul Bistrița-Năsăud, cercetat pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare.

 
În cadrul cercetărilor s-a stabilit că la data de 9 noiembrie a.c., bărbatul, aflându-se la o locuință din Cluj-Napoca l-ar fi agresat fizic pe un alt locatar, cauzându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale de 25-26 de zile.
 

De asemenea, la data de 24 octombrie a.c., bărbatul în cauză l-ar fi amenințat pe vecinul său cu acte de violență care i-au cauzat o stare de teamă.
 
În baza probatoriului, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind condus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă, urmând a fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei noi măsuri legale.
 
 
Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Cluj-Napoca a fost reținut ieri, 16 noiembrie de polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca, fiind cercetat pentru sustragerea unei trotinete electrice în valoare de 3.000 de lei.
 
Cel în cauză, alături de un alt tânăr, ar fi sustras trotineta la data de 24 octombrie a.c., de pe o alee pietonală din Piața Gării, după ce i-ar fi îndepărtat sistemul antifurt.
 
Prejudiciul a fost ulterior recuperat.
 
Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Huedin, la data de 16 noiembrie a.c., tânărul de 23 de ani a fost depistat în orașul Huedin.
 
A fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul infracțiunii de furt calificat.
 
Celălalt tânăr care ar fi participat la comiterea infracțiunii se află arestat preventiv, cercetat într-o altă cauză penală.
 
 
 
Tot ieri, 16 noiembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au continuat cercetările într-un dosar penal care vizează comiterea unei infracțiuni de furt în formă continuată, dispunând reținerea unui tânăr de 24 de ani, din comuna Săvădisla.
 
În fapt, acesta este cercetat pentru sustragerea mai multor sticle de băuturi alcoolice, dintr-o societate comercială situată în municipiu.
 
Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 26 mai – 31 mai 2023, în repetate rânduri, cauzând astfel un prejudiciu de circa 1.300 de lei.
 
Urmează a fi prezentat instanței, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujTestată cu aparatul etilotest, concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat

07 Jul 2023 581