IPJ GalațiAccident rutier pe bulevardul George Coșbuc din municipiul Galați

Nr. 44365 din 10 aprilie 2024
 
 
                                                                                       
EVENIMENTE RUTIERE
 
 
         În data de 9 aprilie 2024, în jurul orei 07:41, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe bulevardul George Coșbuc din municipiul Galați, soldat cu rănirea unei femei în vârstă de 59 de ani, din aceeași localitate.
         Polițiștii au stabilit că un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani din Galați, care se deplasa dinspre strada Gheorghe Doja către strada Brăilei, când a ajuns la intersecția cu aceasta din urmă și ar fi efectuat viraj la stânga pe strada Brăilei, ar fi acroșat și accidentat femeia, care s-ar fi angajat în traversarea aceleași străzi, pe marcajul pietonal, de la stânga către dreapta sensului de deplasare al autoturismului.
         Femeia a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Galați, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
         Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor exacte în care s-a produs evenimentul rutier.
 
***
 
 
         Un alt accident a avut loc în aceeași dată, în jurul orei 15:40, pe strada Traian Vuia din satul Munteni, comuna Munteni, județul Galați.
         Un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din municipiul Tecuci, care se deplasa pe strada Călugăreni, ar fi efectuat viraj la stânga pentru a pătrunde pe strada Traian Vuia, pe sensul opus de deplasare, și ar fi acroșat o bicicletă condusă de un minor în vârstă de 7 ani, din aceeași localitate.

         Conducătorul auto l-a transportat pe minor la o unitate spitalicească din municipiul Tecuci, ulterior acesta fiind transferat la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Galați, pentru primirea de îngrijiri medicale.
         Bărbatul implicat în evenimentul rutier a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
         Polițiștii au întocmit și în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 
***
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
 
         În ultimele 24 de ore, polițiștii Biroului Rutier Galați au depistat două persoane în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice din municipiul Galați, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
         Prima dintre acestea, un bărbat, de 69 de ani, din Galați, a fost depistat de polițiști pe strada Blaj, având direcția de deplasare către strada Dr. Constantin Levaditti, la data de 9 aprilie 2024, în jurul orei 19:40. Valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Cea de-a doua persoană, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Galați, a fost depistat de polițiști în jurul orei 19:45, tot pe strada Blaj din municipiul Galați, având direcția de deplasare către strada Brândușei.
           Aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
          În ambele cazuri, persoanele au fost conduse la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Galați, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, și au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
        
        
 
        
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe persoane rănite într-un accident rutier la Galați

03 Jan 2024 1264