IPJ GalațiBărbatul a fost ulterior condus la Spitalul Orășenesc „Târgu Bujor”

Nr. 44335 din data de 11 martie 2024
 
 
                                                                                     
 
                  
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE, A SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE SAU FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
 
 
    La data de 09 martie 2024, în jurul orei 11:40, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat în flagrant delict un bărbat, în vârstă de 47 ani, din satul Plevna, comuna Rediu, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Principală din aceeași localitate, având o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultat stabilit în urma testării cu dispozitivul etilotest.
    Bărbatul a fost ulterior condus la Spitalul Orășenesc „Târgu Bujor” unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
    A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Rediu.
 
              ***
 
   
În cursul aceleași zile, în jurul orei 18:40, tot polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat în flagrant delict un bărbat de 56 de ani din sat Plevna, comuna Rediu, județul Galați, în timp ce conducea pe DJ 251, pe raza comunei Slobozia-Conachi, din direcția comuna Pechea către municipiul Galați, având o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost ulterior condus la Spitalul Orășenesc „Târgu Bujor” unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei.

    De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, aceștia au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
    Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 

***
        
    La data de 08 martie 2024, în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci – Biroul Rutier au depistat în trafic un bărbat de 48 ani, în timp ce conducea autoturismul pe str. Gheorghe Petrașcu din municipiul Tecuci.
     În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ dar, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
     Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
     În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 
***
     Tot în data de 08 martie 2024, în jurul orelor 18:40, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Galați au depistat în trafic, pe strada Zimbrului din municipiul Galați, o autoutilitară care circula din direcția străzii Traian către strada Sulfinei, la volanul căreia se afla un bărbat de 55 ani, din aceeași localitate.
       În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
       Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.
         
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.