IPJ GalațiBărbatul reținut a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați

Nr. 44332 din data de 01 martie 2024
 
                
PERSOANE REȚINUTE DE POLIȚIȘTI PENTRU 24 DE ORE
ȘI, ULTERIOR, ARESTATE PREVENTIV
 
 
În data de 29 februarie 2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, față de doi bărbați cercetați în cauze penale cu privire cu săvârșirea infracțiunii de furt calificat, astfel:
  • Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, bănuit că la data de 31 ianuarie 2024, împreună cu un alt bărbat, prin escaladarea gardului împrejmuitor, ar fi pătruns în curtea unui imobil din municipiul Galați și apoi, prin forțarea sistemelor de închidere ale unor uși, ar fi pătruns într-un corp de clădire și o anexă, de unde ar fi sustras mai multe materiale neferoase (inox) și un cântar electronic, cauzând un prejudiciu de cca. 15.000 lei,
  • Un bărbat, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Galați, bănuit de comiterea a trei furturi, după cum urmează:
Primul dintre acestea ar fi fost comis în noaptea de 29/30.11.2023 când ar fi pătruns prin efracție (forțarea ușii de acces stradală) într-un imobil situat pe strada Democrației, din municipiului Galați, și ar fi sustras o butelie cu gaz, o mașină de tuns și mai multe articole vestimentare;
Cel de-al doilea ar fi fost comis în noaptea de 13.12.2023, în jurul orei 23:45, la un imobil situat pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Galați, când ar fi pătruns tot prin efracție, după ce ar fi forțat o fereastră și apoi prin escaladarea acesteia și ar fi sustras suma de 500 lei și un televizor.
Cel de-al treilea ar fi fost comis în noaptea de 20/21.02.2024, când ar fi pătruns prin efracție (forțarea ușii de acces) în interiorul unui market, situat în municipiul Galați, pe strada General Iacob Lahovary, iar din interior ar fi sustras suma de 350 lei (din casa de marcat), mai multe pachete de țigări și sticle cu băuturi alcoolice de pe rafturi.
***
 
DEPISTAT LA VOLAN AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT
 
La data de 29.02.2023, în jurul orei 17:55, polițiști din cadrul  Secției 5 Poliție Rurală Rădești au oprit în traficul rutier, pentru control, pe strada Trestiei, din comuna Vlădești, județul Galați, o autoutilitară care era condusă de un bărbat, de 56 ani.
La testarea cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a stabilit faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce vehicule suspendat.
          În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
 
În urma activităților investigative efectuate, în cursul zilei de ieri, 29 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, au depistat și reținut pe raza comunei Liești, din județul Galați, un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat în această localitate, față de care Judecătoria Galați a emis, la data de 15.02.2024, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.
 
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.