IPJ GalațiCampania se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției

Nr. 442301 din 31.01.2024
 
 
CAMPANIE PENTRU CONȘTIENTIZAREA CONSECINȚELOR ASOCIATE FAPTELOR DE VIOLENȚĂ ȘCOLARĂ, LANSATĂ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A NONVIOLENȚEI ÎN ȘCOLI
 
 
În data de 30 ianuarie 2024, cu prilejul Zilei Internaţionale a Nonviolenței în Şcoală, cunoscută ca şi Ziua Internaţională a Nonviolenței şi a Păcii, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au desfășurat activități educativ-preventive în cadrul mai multor unități de învățământ din județ.
 
Această zi reprezintă o inițiativă mondială, neguvernamentală, independentă, liberă și voluntară a educaţiei pentru nonviolență şi pace care se desfășoară în toate şcolile din lume.
Cu acest prilej, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Galați lansează, la nivel local, campania ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, o campanie pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, adresată elevilor de gimnaziu.
Campania se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției și are ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor.
În județul Galați, campania se va derula în perioada ianuarie-martie 2024, în 5 școli partenere: Școala Gimnazială nr. 24 Galați,  Școala Gimnazială nr. 26 Galați, Școala Gimnazială "Mihai Viteazu" Galați, Școala Gimnazială nr. 1 din Liești și Școala Profesională ”Hortensia Papadat-Bengescu” din Ivești.
Activitățile vor fi susținute de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Galați și au ca grup țintă elevii claselor VI-VIII din școlile partenere, precum și părinții și cadrele didactice.
Pentru a marca deschiderea campaniei și a asigura un caracter participativ al tuturor elevilor vizați, polițiștii gălățeni au lansat la data de 30 ianuarie a.c., în cele 5 școli menționate anterior, un concurs de logo-uri și slogane pe tema ,,Siguranța școlară”.
În acest context, fiecare clasă participantă va crea propriul logo și slogan, urmând ca lucrările să fie votate de toți elevii din școala respectivă, pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană. Ulterior, concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.
 
Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli a fost marcată și in rândul elevilor Școlii Gimnaziale ”Iorgu Iordan” și ai Colegiului Național de Agricultură și Economie din municipiul Tecuci, ocazie cu care polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Tecuci le-au prezentat recomandări cu caracter informativ-preventiv, astfel încât elevii să nu devină victime, dar nici autorii unor infracțiuni comise cu violență.
 

Pledând pentru toleranță și respect pentru drepturile omului, polițiștii au discutat cu elevii despre diversele forme de manifestare a violenței și despre soluțiile pentru prevenirea victimizării. Indiferent de vârsta elevilor, oamenii legii au evidențiat cât de importantă este existența unei bune relații de comunicare între copii, cadre didactice și familie pentru a identifica din timp manifestările violente și pentru a găsi soluții menite să prevină escaladarea conflictelor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.