IPJ GalațiConducătorul autoturismului care l-a acroșat cu oglinda pe pieton a fost testat cu aparatul etilotest

Nr. 44269 din 16 ianuarie 2024
 
                                                                            
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
 
           La data de 15 ianuarie 2024, în jurul orei 21:20, pe DJ 252I, în interiorul satului Vișina, comuna Poiana, județul Galați, s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane de sex masculin, în vârstă de 23 ani, din localitatea Poiana.
           Astfel, un bărbat în vârstă de 38 ani, din aceeași localitate, în timp ce efectua manevra de depășire a unui atelaj hipo, ar fi acroșat atelajul, iar în urma impactului, căruțașul (bărbatul în vârstă de 23 de ani) a suferit răni ușoare, fiind transportat la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci.
            Ambii bărbați implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul obținut în cazul conducătorului autoturismului fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
           Valoarea alcoolemiei obținută la testarea conducătorului atelajului hipo cu aparatul etilotest a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
            În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
 
 
***
 
           La data de 15 ianuarie 2024, în jurul orei 23:15, un bărbat în vârstă de 55 ani, din sat Costi, comuna Vânători, județul Galați, în timp ce traversa prin loc nepermis și fără să se asigure DN 26, în dreptul kilometrului 6+200 m al drumului, ar fi fost acroșat cu oglinda unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 ani, care circula dinspre municipiul Galați.
În cădere, bărbatul în vârstă de 55 de ani ar mai fi fost acroșat și de un alt autoturism cu număr de înmatriculare neidentificat până în prezent, care a părăsit locul accidentului.
           Conducătorul autoturismului care l-a acroșat cu oglinda pe pieton a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Galați, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pietonul a fost transportat la aceeași unitate medicală, pentru a primi îngrijiri și pentru a i se recolta probe biologice.

            În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
 
        
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Oficial de la IPJ Galați Focuri de armă în centrul oraşului. Doi bărbați au intrat cu maşina într-o clădire, iar apoi au fugit

23 Nov 2021 1352

Biciclist mort după ce a fost lovit de un autoturism pe DN 25, județul Galați. Mașina, condusă de un șofer de 21 de ani

27 Oct 2021 1625