IPJ GalațiConflict între două persoane pe bulevardul George Coșbuc

Nr. 44303 din 01 februarie 2024
 
                                                                                      
EVENIMENTE RUTIERE
 
          La data de 31 ianuarie 2024, la ora 20:05, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112, referitor la faptul că pe raza comunei Valea Mărului ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
          Polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus pe un bărbat de 34 de ani, din sat Măcișeni, comuna Corni, județul Galați, într-o curbă la stânga, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, de 25 ani, din comuna Smulți, județul Galați.
          În urma impactului, a rezultat rănirea unei femei, în vârstă de 22 ani, din comuna Smulți, pasageră în cel de-al doilea autovehicul. Aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci, pentru primirea de îngrijiri medicale.
           Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul celui în vârstă de 34 de ani fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt conducător auto, rezultatul a fost negativ.
           Ulterior, în cursul aceleași zile, la aceeași unitate medicală s-a prezentat un tânăr de 19 ani, din comuna Luncavița, județul Tulcea, care a solicitat îngrijiri medicale întrucât s-ar fi aflat, în calitate de pasager dreapta față, în autoturismul care ar fi intrat pe sensul opus de deplasare.
           În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate de polițiști, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs accidentul.
                                                                                                                                     
***
         
În după-amiaza aceleași zile, în jurul orei 17:36, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la un eveniment rutier produs pe strada Basarabiei, din municipiul Galați.
          Aceștia au stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 27 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism dinspre Bulevardul George Coșbuc către Piața Energiei, ar fi acroșat și accidentat o femeie, în vârstă de 51 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii Basarabiei, pe marcaj pietonal. Aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, pentru primirea de îngrijiri medicale.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ și ulterior a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, pentru a-i fi recoltate mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
 

UPDATE la știrea din prezentată în buletinul informativ din data de 31.01.2024:
 
În data de 31 ianuarie 2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de cei doi tineri, în vârstă de 16, respectiv de 18 ani.

 
 
“PERSOANE REȚINUTE PENTRU SĂVĂRȘIREA INFRACȚIUNILOR DE TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE, AMENINȚARE ȘI PORTUL SAU FOLOSIREA FĂRĂ DREPT DE OBIECTE PERICULOASE
 
 
          La data de 30 ianuarie 2024, în jurul orelor 19:50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați telefonic, prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în incinta unui hipermarket situat pe bulevardul George Coșbuc din municipiul Galați, ar avea loc un conflict între două persoane.
           Polițiștii veniți la fața locului au stabilit că între doi tineri de sex masculin, în vârstă de 16, respectiv 19 ani, ambii din Galați, ar fi avut loc o dispută verbală declanșată de o discuție în contradictoriu purtată anterior pe o rețea de socializare, iar cel în vârstă de 16 ani, având asupra sa un obiect înțepător-tăietor, l-ar fi amenințat cu acte de violență pe cel de 19 ani.
 Adolescentul de 16 ani era însoțit de un alt tânăr, de 18 ani care, la rândul său, l-a fi amenințat cu un obiect înțepător-tăietor pe cel de 19 ani, acesta din urmă apărându-se cu un obiect de mobilier.
            Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Galați continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.
           Faţă de cei doi tineri, cu vârstele de 16 și 18 ani, polițiștii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 31 ianuarie 2024 să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.” 
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ GalațiConflict între două persoane pe strada Anul Revoluției 1948

21 Nov 2023 487