IPJ GalațiDepistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

 
Nr. 3044324 din 18 iulie 2023
 
 
 
 
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA
SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE
 
        
         La data de 17 iulie 2023, în jurul orei 13:50, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați au oprit în trafic, pentru control, pe strada Lunca Siretului, din municipiul Galați, un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe carosabil și care era condus de un bărbat, cu vârsta de 31 de ani, din municipiul Brăila.
         În timpul verificărilor, conducătorul auto care deține permis de conducere valabil, manifesta un comportament de neliniște și era incoerent în vorbire, motiv pentru care a fost testat atât pentru consumul de alcool cât și pentru cel de droguri. În primul caz rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea, aparatul „Drugtest” a indicat o valoare pozitivă la consumul de Metamfetamină.
          Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, însă, în fața personalului medical, acesta a refuzat.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
        
***
 
 
EVENIMENT RUTIER
 

         La data de 17 iulie 2023, în jurul orei 16:00, pe DJ 251, în apropiere de localitatea Schela, din județul Galați, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea a trei persoane.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, din comuna Pechea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, dinspre Schela spre Slobozia Conachi, la km 75 + 500 de metri, ar fi efectuat o manevră de depășire, în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune, inițial, cu un autoturism, condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 53 de ani, din comuna Grivița apoi cu un alt autoturism, condus, tot din sens opus, de un bărbat de 51 de ani, din Pechea.
         Autoturismele implicate au fost avariate iar cei trei conducători auto au fost răniți, astfel că au fost preluați de echipajele de la Ambulanță și transportați la spital pentru investigații medicale de specialitate.

         Bărbații dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatele au fost negative în toate cele trei cazuri.
          Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***   
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Galați Depistați la volan sub influența alcoolului, a altor substanțe sau fără permis de conducere

04 Sep 2023 787

IPJ Galați Depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

01 Sep 2023 733

IPJ Galați Buletin informativ 8 iunie 2023

08 Jun 2023 782

IPJ GalațiA fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

17 May 2023 611