IPJ GalațiPe strada Duzilor, din municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier

Nr. 44395 din 22 mai 2024
 
                                                                                        
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 21 mai 2024, în jurul orei 06:18, pe strada Duzilor, din municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
         Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci s-a stabilit faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Duzilor, având direcția de deplasare către strada Dacia, la un moment dat, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și ar fi acroșat cu partea lateral stânga a autovehiculului o femeie, de 48 de ani, din aceeași localitate, după care ar fi părăsit locul accidentului.
          Întrucât femeia a suferit vătămări corporale a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Nu a rămas internată.
         La scurt timp, polițiștii au identificat persoana care s-a aflat la volan în momentul producerii accidentului rutier, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Tecuci.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ atât în cazul conducătorului auto, cât și a pietonului, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.
        
***
 
         La data de 21 mai 2024, în jurul orei 20:27, pe strada Oțelarilor, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
         Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Oțelarilor, dinspre strada Stadionului, când a ajuns în dreptul unei stații de tramvai, ar fi efectuat manevra de depășire prin partea stângă a unui tramvai oprit în stație și care avea aceeași direcție de deplasare, încălcând marcajul longitudinal dublu continuu ce separă sensurile de mers, moment în care ar fi acroșat și accidentat un bărbat, de 40 de ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis.
          Întrucât pietonul a fost rănit, un echipaj medical de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați l-a preluat și transportat la spital, unde a rămas internat.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în cazul conducătorului auto, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.   
***

 
         Un alt accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane, a avut loc în noaptea de 21/22 mai 2024, în jurul orei 03:08, la intersecția dintre strada Gheorghe Doja cu bulevardul Siderurgiștilor, din municipiul Galați.
         Polițiștii din cadru Biroului Rutier Galați au stabilit că un bărbat în vârstă de 67 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Doja, dinspre strada Inginer Anghel Saligny, când ar fi ajuns la intersecția cu bulevardul Siderurgiștilor ar fi pătruns în aceasta, moment în care ar fi intrat în impact cu un alt autoturism care era condus de un tânăr, de 19 ani, din comuna Foltești, județul Galați.

         În urma acestui eveniment cel de-al doilea conducător auto a fost rănit și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri și investigații medicale.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, fiind întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
 
INFRACȚIUNI LA REGIMUL CIRCULAȚIEI RUTIERE
 
        
         La data de 21 mai 2024, la ora 16:40, Secția 2 Poliție Rurală Smârdan a fost sesizată prin intermediul unui apel telefonic la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în urmă cu puțin timp un bărbat aflat la volanul unui autoturism care se deplasa pe strada Lazăr Constantin din satul Negrea, comuna Schela, județul Galați, ar pierdut controlul direcției de mers și ar fi acroșat niște pubele de gunoi care se aflau amplasate pe acostamentul străzii, după care a părăsit locul.
         Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit ce autovehicul ar fi fost implicat în acest eveniment rutier și cine este proprietarul, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, din satul Negrea.
         De asemenea, s-a stabilit că bărbatul ar fi condus autoturismul, acesta fiind găsit la adresa de domiciliu unde se afla și autovehiculul care prezenta mai multe avarii în partea stângă față.
         La testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
         A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
         Tot în data de 21 mai 2024, în jurul orei 18:35, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Galați a observat în traficul rutier un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe strada Prelungirea Brăilei, din municipiul Galați.
         Polițiștii au procedat la oprirea acestui autoturism după ce au efectuat semnalul regulamentar de oprire către persoana care se afla la volan, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani, din municipiul Galați.
          Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
         A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         La aceeași dată menționată anterior, în jurul orei 19:06, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în traficul rutier pe DJ 240, în interiorul comunei Ghidigeni, din județul Galați, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din satul Tălpigi, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul și sub influența băuturilor alcoolice.
         Întrucât valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
         A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.