IPJ GalațiTâlhărie calificată în municipiul Tecuci

Nr. 44327 din data de 23 februarie 2024
 
 
 
PERSOANE REȚINUTE PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
 
          La data de 17 februarie 2024, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci, au fost sesizați de către un bărbat, de 54 ani, din municipiul Tecuci, cu privire la faptul că, în decursul aceleiași seri, în timp ce se deplasa pe strada Aleea Egalității din aceeași localitate, două persoane necunoscute i-ar fi sustras, prin violență, un telefon mobil și un card bancar.
În urma activităților specifice, polițiștii au identificat și depistat persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, fiind vorba despre doi bărbați, în vârstă de 19 ani, din sat Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați, respectiv 41 de ani, din municipiul Tecuci, județul Galați.
           În baza probatoriului administrat, la data de 22 februarie 2024, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbați, urmând ca în data de 23 februarie 2024, aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu propunerea de arestare preventivă.
 
***
 
EVENIMENTE RUTIERE
         
               La data de 22 februarie 2024, în jurul orei 08:29, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, pe DJ 252 I, pe raza satului Fântâni, comuna Nicorești, județul Galați.
            Polițiștii au stabilit că o femeie de 29 de ani, din localitatea Poiana, județul Galați, în timp ce conducea autoturismul pe drumul menționat, având direcția de deplasare dinspre comuna Poiana către satul Nicorești, într-o curbă la stânga, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și ar intrat în coliziune cu un podeț betonat, după care a fost proiectată într-un garaj auto, din impact rezultând vătămarea corporală a femeii.
            Conducătoarea auto a fost transportată la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, în vederea primirii de îngrijiri medicale.
            În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.     
 

                                                              ***
        
La data de 22 februarie 2024, la ora 17:50, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Traian din municipiul Galați, soldat cu rănirea unei minore, în vârstă de 13 ani.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că un autoturism condus de o femeie de 34 ani, din municipiul Galați, în timp ce se deplasa dinspre strada Tecuci către strada Brăilei, la trecerea pentru pietoni din dreptul intersecției cu strada Dornei, ar fi acroșat-o pe minoră, care ar fi fost angajată în traversarea străzii pe marcajul pietonal, de la dreapta către stânga față de direcția de deplasare a autoturismului.
           Minora a fost transportată la spital, în vederea primirii de îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.
 Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest din dotarea poliției rutiere, rezultatul fiind negativ. Ulterior, aceasta a fost condusă la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Galați, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
 Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
***
 
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
             La data de 22 februarie 2024, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Cuza Vodă, din județul Galați, au observat un autoturism care circula dinspre comuna Pechea către comuna Slobozia Conachi și care, la vederea echipajului de poliție, ar fi virat brusc la stânga pe strada Eroilor, din comuna Cuza Vodă, județul Galați.
           Echipajul de poliție a procedat la urmărirea și oprirea autoturismului la intersecția străzilor Eroilor cu Unirea Principatelor, din aceeași localitate.
           Cu ocazia verificării documentelor, a fost identificat conducătorul auto, respectiv un bărbat, în vârstă de 40 ani, din comuna Cuza Vodă și, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 Totodată a fost testat și cu aparatul pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Galați, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
           Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.