IPJ Ialomița 2 conducători auto fără permis depistați la volan în ultimele 24 de ore

Nr. 102247 din 09 Noiembrie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 2 conducători auto fără permis depistați la volan în ultimele 24 de ore
 
La data de 08 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier.
 
Astfel, în jurul orelor 11.30, în cadrul unui filtru rutier au oprit un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din comuna Bordușani, în timp ce conducea un tractor  fără a avea documentele personale și ale autovehiculului asupra sa.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere adecvat categoriei din care face parte vehiculul.
 
Pe numele acestuia polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală.
 
 
* * *
 

Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, au oprit în trafic, o autoutilitară condusă de o tânără, în vârstă de 21 de ani, din județul Constanța.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au stabilit faptul că tânăra nu deține permis de conducere.
 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Având în vedere situațiile expuse mai sus și contextul dat de prevederile legii Anastasia, atragem atenția, din nou, asupra consecințelor grave reprezentate de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, precum și conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
 
 
 
ATENȚIE!
Ca urmare a intrării in vigoare a modificărilor legislative aduse Codului penal prin legea Anastasia, în cazul conducerii sub influența alcoolului sau substanțelor interzise, ori fără permis de conducere, dacă are ca urmare un accident din care a rezultat decesul unei persoane, instanța de judecată va aplica în mod obligatoriu pedeapsa cu închisoarea, fără posibilitatea suspendării executării acesteia sub supraveghere.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.