IPJ IalomițaConsecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ

 
                                                                                                       Nr.  102278  din 12 Decembrie 2023
 
 

 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI ȘCOLI
 
         În cursul zilei de ieri, 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea violenței și a fenomenului de bullying în unitățile de învățământ.
 
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.
 
Totodată, au fost prezentate aspecte privind riscurile asociate consumului de substanțe care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
 
Astfel, elevii au fost informați cu privire la dimensiunea, formele de manifestare și consecințele consumului de droguri, modalitățile de îmbunătățire a capacității de identificare timpurie a victimelor/potențialelor victime ale traficului și consumului de droguri, infracțiunile asociate consumului sau traficului de droguri și limitele răspunderii penale, promovarea unor modele pozitive de conduită școlară și extrașcolară, ca unică alternativă pentru reducerea victimizării în cazul traficului și consumului de droguri.
 
Un aspect important l-a reprezentat şi informarea elevilor cu privire la răspunderea penală și contravențională, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ.

 
La activitate au participat elevi ai claselor a VI-a și ai VIII-a precum și 2 cadre didactice.
 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.