IPJ IalomițaPolițiștii au organizat în municipiul Slobozia o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite

Nr. 12161 din 27 Martie 2024
 
 
 
RAZIE A POLITIȘTILOR IALOMIȚENI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT CORESPUNZĂTOR DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ
 
La data 26 martie a.c., polițiștii au organizat în municipiul Slobozia o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, având ca scop menținerea și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență în segmentul stradal.
 
În acest sens, s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 8 filtre rutiere.
 
Activitățile au avut ca scop verificarea respectării legislației în vigoare, descurajarea fenomenului infracțional și reducerea riscului rutier.
 
În intervalul orar 08:00 – 11:00 polițiștii au legitimat 486 de persoane, au fost verificate 475 de autoturisme și au fost efectuate testări cu aparatele etilotest și cu cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.
 
În acest context, au fost aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.800 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G.nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
 
Ca măsură complementară a sancțiunilor constatate, polițiștii au retras 15 certificate de înmatriculare și au reținut 3 permise de conducere.
 
În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice și efectivele din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.

Polițiștii ialomițeni vor asigura, în continuare, o prezență constantă în stradă și în zonele aglomerate,  în vederea menținerii unui climat de liniște și siguranță în comunitate.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ IalomițaPolițiștii au organizat, în localitățile Țăndărei și Slobozia acțiuni preventiv-reactive,

07 Mar 2024 368

UPDATE Suspiciuni de viol la tabăra de vară a AUR organizată la Neptun-Olimp. Victima, o tânără de 17 ani (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Sep 2023 3096

Activități de prevenire în municipiul Slobozia

02 Sep 2021 782