IPJ Ialomița - S-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu de către polițiști

Nr. 102233 din 17 Octombrie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
            S-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu de către polițiști
 
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița desfășoară activități de verificare în fiecare situație în care este sesizat un caz de violență domestică, prin evaluarea situației de risc la care este supusă victima.
 
Încălcarea obligațiilor dispuse prin ordinul de protecție se pedepsește drastic. Nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, chiar dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.
 
La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 poliție Rurală Platonești au fost sesizați prin 112, de către o femeie de 37 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu, despre faptul că ar fi fost agresată fizic de concubinul său.
 
Cu ocazia intervenţiei la faţa locului, polițiștii au stabilit că, bărbatul de 43 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al geloziei ar fi lovit-o pe femeie cu o curea.
 
Polițiștii au întocmit formular de evaluare a riscului, în urma căruia a rezultat faptul că există risc iminent de violenţă domestică, însă victima s-a opus emiterii ordinului de protecţie provizoriu.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 
Ce faceți dacă ați devenit o victimă?
 

- conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
 
- sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
 
- dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
 
- cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
 
- nu vă retrageți plângerea!
 
Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.