IPJ IalomițaSecția nr.3 Poliție Rurală Stelnica au organizat, în municipiul Fetești o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite

                                                        Nr. 12168 din 01 Aprilie 2024
 
 
 
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR ÎN MUNICIPIUL FETEȘTI
 
 
 
La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul municipiului Fetești și Secției nr.3 Poliție Rurală Stelnica au organizat, în municipiul Fetești o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, având ca scop menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor cu violență în mediul stradal, prevenirea si combaterea braconajului piscicol si cinegetic, a delictelor silvice si diminuarea riscului rutier.
 
În acest sens, polițiștii au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 9 filtre rutiere.
 
Pe parcursul derulării activităților, în intervalul orar 06:00-10:00, polițiștii au legitimat 199 de persoane, prin intermediul aplicației eDAC privind verificarea documentelor de identitate, având ca scop creșterea gradului de siguranță al cetățenilor în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și consumului de alcool sau substanțe interzise la volan, au verificat 152 de autoturisme și au efectuat testări cu aparatele etilotest și cu cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.
 
În acest context, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.375  de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G.nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
 
De asemenea, a fost constatată o infracțiune.
 

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.
Polițiștii ialomițeni vor asigura, în continuare, o prezență constantă în stradă și în zonele aglomerate,  în vederea menținerii unui climat de liniște și siguranță în comunitate.
 

Exemple:
 
În cursul zilei de 30 martie a.c., în jurul orelor 09:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au depistat în flagrant, un bărbat, în vârstă 51 de ani, în timp ce transporta într-un autoturism pește din specia morun.
În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că  în interiorul acestuia se aflau 23,9 kilograme de pește, fără documente de proveniență, acestea fiind înaintate Institutului Delta Dunării Tulcea, în vederea expertizării.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”pescuitul, deținerea, transportul, comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și supraproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, cu excepția celor proveniți din acvacultură, pentru care se face dovada originii prin documente și marcaje justificative legale. ”
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ IalomițaInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

05 May 2023 576

IPJ Ialomița Buletin de presă - 14.06.2021

14 Jun 2021 638