IPJ IalomițaVerificările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

                                                        Nr. 102268 din 04 Decembrie 2023
 
 
REZULTATELE POLIȚIȘTILOR DIN
MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE
 
În perioada 30 noiembrie - 03 decembrie a.c., nu au fost înregistrate evenimente deosebite, poliţiştii ialomițeni fiind prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.
Pe parcursul celor 4 zile, polițiștii au intervenit la 329 de evenimente, din care 312 au fost sesizate prin intermediului apelului de urgență 112.
În urma activităților din teren, polițiștii ialomițeni au aplicat 1.107 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 290.000 de lei.
Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru încălcarea legislației rutiere de către toți participanții la trafic, precum și pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Totodată, pentru abaterile constatate au fost reținute 37 de permise de conducere și retrase 40 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost înregistrate 49 infracțiuni, dintre acestea 12 au fost la regimul rutier, 17 infracțiuni contra persoanei și 12 infracțiuni contra patrimoniului. 
În perioada de referință, polițiștii ialomițeni au organizat 38 acțiuni de prevenire și de asigurare a măsurilor de ordine și siguranță publică pe raza județului Ialomița, în contextul minivacanței de 1 DECEMBRIE.
Exemple:
* * *
La data de 01 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Făcăeni, în timp ce conducea un autoturism pe raza Municipiului Fetești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

* * *
La data de 02 decembrie a.c., în jurul orelor 22:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Căzănești au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Căzănești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
* * *
În cursul zilei de 03 decembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești și Serviciului de Ordine Publică au oprit în trafic, în vederea verificării documentelor, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Constanța.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consmului unor substanțe interzise.
 
Verificările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un ialomițean a condus fără permis. A fost depistat la volan în județul Tulcea

10 Feb 2023 1133