IPJ IașiBicicliștii și conducătorii de trotinete în atenția polițistilor rutieri

Nr.  139289 din 18 august 2023

 

BULETIN DE PRESĂ 18.08.2023

 

Mandat penal executat
La data de 17.08.2023, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani au depistat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Trifești pe numele căruia Judecătoria Iași a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de încălcare ordinului de protecţie (art. 47 din Lg. 217/2003) şi violenţă în familie ( art. 193 alin. 1 cu aplicarea art. 199 alin. 1 din Cod Penal).
Persoana a fost întrodusă în Penitenciarul Iași.
 
Bicicliștii și conducătorii de trotinete în atenția polițistilor rutieri
În dimineața zilei de 17.08.2023, poliţiştii Biroului Rutier Iași au organizat şi executat o acţiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi, în special, a celor produse pe fondul abaterilor la regimul rutier săvârşite de biciclişti și de către conducătorii de trotinete. În cadrul acțiunii au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale (16 bicicliști, 6 conducători trotinete) în valoare de circa 4700 lei.  
Exemplu: un bărbat de 41 de ani, din Iași a fost depistat traversând cu bicicleta o trecere de pietoni de pe strada Vasile Lupu din mun. Iași. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Acțiune cu efective mărite pe linie rutieră în municipiul Iași
În cursul zilei de 17 august 2023, polițiștii Biroului Rutier Iași împreună cu polițiștii din cadrul secţiilor de poliție urbană Iași și în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași și Poliţiei Locale Iaşi au organizat activități pe raza municipiului Iași pe linia prevenirii şi combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
Au fost controlate 207 autoturisme, fiind testați alcooltest 165 de conducători auto și au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 16.000 lei, reținut un permis de conducere (conducere sub influența alcoolului) și ridicate 4 certificate de înmatriculare.
 
Activități de informare pe linia prevenirii traficului și consumului de droguri/substanțe interzise
 
Joi, 17 august 2023, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități stradale de informare pe raza municipiului Iași pe linia informării cetățenilor privind prevederile Legii nr. 213/05.07.2023 şi pentru prevenirea traficului şi consumului ilicit de droguri/substanţe psihoactive interzise şi a faptelor de violenţă.

Polițiștii au transmis conducătorilor auto participanţi la trafic recomandări preventive privind prevenirea consumului de alcool şi droguri, precum și informații referitoare la recenta intrare in vigoare a Legii nr. 213/2023 prin care se elimină posibilitatea ca cei care au produs un accident rutier fiind sub influenţa alcoolului, drogurilor sau neavând permis de conducere şi în urma accidentului a rezultat decesul unei sau mai multor persoane să fie condamnat la închisoare cu suspendare.
Beneficari ai acțiunii au fost peste 600 de beneficari, fiind distribuite circa 400 de material de informare (fly-ere).



 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bicicliștii și conducătorii de trotinete în atenția polițistilor rutieri din Iași

18 Aug 2023 862