IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

Nr. 68.518  din 6 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 5 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste  90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 180 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 11 acțiuni și s-a intervenit la  99 de evenimente, dintre care 88 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 25 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 46.655 de lei.
 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 de permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

 
 
 ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 05 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate de prevenire a violenţei domestice şi agresiunilor de natură sexuală pe raza municipiului Iaşi.
Astfel, poliţiştii au distribuit peste 100 de flayere cu explicaţii despre cauzele şi consecinţele violenţei domestice, planul de siguranţă şi prevederile legale care pot proteja o victimă (ordinul de protecţie provizoriu dat de poliţie şi ordinul de protecţie dat de instanţă), precum şi măsurile care pot fi adoptate individual pentru creşterea siguranţei în mediul conjugal.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Iași Buletin de presă - 16.07.2021

16 Jul 2021 803