IPJ SibiuDelapidare și furt calificat

Nr. 288 din 26 octombrie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ  
 
Delapidare și furt calificat
La data de 25 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Vâlcea. Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare în formă continuată (7 acte materiale), respectiv furt calificat în formă continuată (3 acte materiale).
În fapt, bărbatul este bănuit că, în perioada septembrie – octombrie a.c., în calitate de angajat al unor societăți comerciale din domeniul alimentației publice, și-ar fi însușit diverse sume de bani care proveneau din încasări și ar fi sustras mai multe plicuri cu bani din zonele administrative ale societăților.
Prejudiciul creat prin activitatea infracțională se ridică la suma de 10.170 de lei.
În baza probatoriului administrat, polițiștii sibieni de investigații criminale au luat măsura reținerii persoanei în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive în consecință.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
Violență în familie
La data de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ocna Sibiului au reținut un localnic în vârstă de 45 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, distrugere și încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție provizoriu.
În fapt, în seara zilei de 24 octombrie a.c., bărbatul și-ar fi amenințat mama cu acte de violență și ar fi spart un geam al locuinței femeii, în urma acestui conflict fiind emis un ordin de protecție provizoriu prin care bărbatului i s-a interzis să se apropie la mai puțin de 50 m de victimă și de locuința acesteia.
La data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 02,00, bărbatul ar fi revenit la locuința femeii, fiind surprins de către polițiști în curtea imobilului.
Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Ocna Sibiului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 

Alcool la volan
La data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 12,30, în Agnita, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Iacobeni.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
***
La data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 00,30, în municipiul Sibiu, Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Cârța.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior recoltării probelor biologice  în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.