IPJ SibiuFemeie reținută, cercetată penal pentru mai multe infracțiuni de furt calificat

Nr. 74 din 4 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Femeie reținută, cercetată penal pentru mai multe infracțiuni de furt calificat
La data de 3 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut o femeie în vârstă de 27 de ani, din comuna Roșia, cercetată penal sub aspectul săvârșirii a 4 infracțiuni de furt calificat.
Femeia este bănuită că, în perioada 2023 – 2024, prin promisiunea unor favoruri de natură sexuală, ar fi convins 3 sibieni să o conducă la locuințele acestora, de unde, prin distragerea atenției victimelor, ar fi sustras diverse sume de bani și telefoane.
De asemenea, persoana bănuită ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras o poșetă și bani.
Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este de 2.000 de lei.
În baza administrării probatoriului în cauză, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
Infracțiuni la regimul rutier
La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Vâlcea, nu a păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa, proiectându-l într-un alt autoturism condus înainte.
Evenimentul rutier s-a soldat numai cu pagube materiale.
În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

***
La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rahovei, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Rășinari, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.
Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Din verificările efectuate de către polițiștii rutieri a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
De asemenea, testarea alcoolscopică a persoanei în cauză a indicat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Secției de Poliție Urbană Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de prelevare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ SibiuCercetați penal pentru tâlhărie calificată, au fost reținuți

24 Oct 2023 492

Metoda „Accidentul“ face noi victime. O pensionară, sunată din penitenciar să-și dea economiile pentru a-și ajuta fiul

30 Nov 2021 1499