IPJ SibiuMinivacanța prilejuită de Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, și de Sărbătorile pascale

 Nr. 95 din 30 aprilie 2024
 
MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ
 
În perioada 1 mai – 6 iunie a.c., polițiștii sibieni, împreună cu celelalte structuri specializate, vor fi la datorie pentru ca minivacanța prilejuită de Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, și de Sărbătorile pascale creștin ortodoxe să fie caracterizată de o stare de bine și  de evenimente plăcute pentru sibieni și nu numai.
 
La nivelul judeţului Sibiu, peste 130 de poliţişti vor acţiona zilnic având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.
 
Astfel, în perioada imediat următoare, poliţişti de ordine publică, polițiști rutieri, de investigații criminale, acțiuni speciale și de la alte structuri se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, activităţile desfășurându-se în sistem integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii vor acorda o atenţie sporită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează să se desfășoare activităţi religioase, cultural – sportive și de agrement. 
 
Pe linia combaterii evaziunii fiscale și protejării siguranței alimentare a cetățenilor, controalele polițiștilor vizează legalitatea activităților comerciale, respectarea normelor igieno-sanitare de către comercianți, dar și protejarea bugetului consolidat al statului.
Vă recomandăm să acordați o mare atenţie modului în care comercianţii îşi desfăşoară activităţile, să faceţi cumpărături doar în spaţiile special amenajate corespunzător, nu înainte de a verifica data expirării produselor, calitatea acestora, îndeosebi când este vorba despre carne şi produse din carne. Asiguraţi-vă că produsele sunt avizate sanitar – veterinar, că sunt etichetate şi inscripţionate corespunzător legislaţiei în vigoare şi sunt însoţite de certificate care atestă originalitatea.
 
Pe  linie judiciară, vor fi efectuate controale în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, de și din auto, dar și pentru monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.
Indiferent de locul unde alegeți să vă petreceți aceste zile libere, vă recomandăm să fiți prudenți când interacționați cu persoane necunoscute, să nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile pe care le dețineți și să vă supravegheați atent lucrurile, îndeosebi geanta, telefonul sau alte dispozitive electronice atunci când vă aflați în spații publice aglomerate. La fel de important este să nu lăsați bunuri la vedere, în mașinile parcate.
 
Pe linie rutieră, polițiștii sibieni vor acționa în localități și în afara lor, pe toate categoriile de drumuri, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea și fluidizarea traficului, dar și pentru prevenirea și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În acest context, conducătorilor auto, le recomandăm ca, indiferent de categoria de drum pe care circulă, să respecte regimul legal de viteză, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcția de deplasare, să păstreze distanța de siguranță față de cel care circulă înainte și să acorde atenție sporită pietonilor, bicicliștilor, utilizatorilor de trotinete și motocicliștilor.
 
 

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea unei fapte care aduce prejudicii vieții sau bunurilor unei persoane, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la numărul unic pentru situații de urgență 112 !
Forțele de ordine vor asigura o intervenție rapidă în cazul semnalării unei situații de pericol, conform competenței.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.