IPJ SibiuPozitiv la substanțe psihoactive

Nr. 331 din 14 decembrie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Pozitiv la substanțe psihoactive
La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 00.30, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Paltinului de către un localnic în vârstă de 39 de ani.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
Le reamintim șoferilor noile prevederi legale în vigoare, conform cărora cei ce consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și cei care conduc fără a deține acest drept vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.
 
Deplasare în siguranță
Pe fondul instabilității atmosferice din aceste zile, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată condițiilor meteo și de trafic, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare și să nu conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar nici în stare de oboseală.
Pietonilor le reamintim necesitatea de a se asigura înainte de a traversa partea carosabilă, să traverseze doar la culoarea verde a semaforului care le este destinat și să nu pătrundă pe carosabil decât după ce au observat că șoferii au oprit pentru a le acorda prioritate.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.