IPJ SibiuRețineri pe linie de investigații criminale

Nr. 229 din 24 august 2023
 
BULETIN DE PRESĂ  
 
Rețineri pe linie de investigații criminale
 
La data de 23 august a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 17 ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
În fapt, tânărul este bănuit că, la data de 19 august a.c., între orele 04,00 – 06,00, ar fi pătruns într-o locuință de pe raza municipiului Sibiu de unde ar fi sustras bijuterii din aur, în valoare de 45.000 de lei.
Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii sibieni de investigații criminale au luat măsura reținerii persoanei în cauză pentru 24 de ore.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
La data de 23 august a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut o femeie în vârstă de 29 de ani, din Rășinari, cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
Femeia este bănuită că, în cursul zilelor de 20 iulie, respectiv 11 august a.c., ar fi sustras mai multe articole de îmbrăcăminte dintr-o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Sibiu.
Prejudiciul creat se ridică la suma de 2.400 de lei.
Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
 

 
 
 

Alcool și droguri la volan
 
La data de 23 august a.c., în jurul orei 04,30, pe raza comunei Laslea, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 63 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 23 august a.c., în jurul orei 14,00, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Patrioților de către un localnic în vârstă de 29 de ani.
Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la amfetamină, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.
La nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
La data de 24 august a.c., în jurul orei 01,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către un sibian în vârstă de 25 de ani.
Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilometru, cât și cu cel Drugtest, rezultatele fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și pozitiv la THC-5, canabis.
În consecință, sibianul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge și a prezenței substanței psihoactive în organism.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.