IPJ TimișControale la societăți comerciale

Nr.  54 din 29 Ianuarie 2024
 
 
BULETIN INFORMATIV
29 IANUARIE 2024
 
CONTROALE EFECTUATE LA SOCIETĂȚI COMERCIALE ȘI ÎN CLUBURI DE NOAPTE
 
          În perioada 26-28.01.2024, polițiștii orașului Deta împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Ordine Publică, Brigada de Combatere a Criminalității Oragnizate Timișoara, Serviciul de Acțiuni Speciale, IJJ Timiș și ISU Banat au efectuat activități de control la 17 societăți comerciale care exploatează jocuri de noroc din Deta, Liebling, Jebel, Ghilad, Banloc, Livezile, Moravița, Giera, Denta, Voiteg și Tormac pentru identificarea deficiențelor în modul de asigurare cu paza bunurilor cât și respectarea legislației fiscale.
 
La toate cele 17 societăți comerciale au fost constate deficiențe cu privire la modul de asigurare cu pază a bunurilor cât și cu privire la nefectuarea unei analize de risc la securitatea fizică, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 80.000 de lei conform HG 301/2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
 
Pe linia criminalității economice, polițiștii au constatat că în cazul a 5 operatori economici nu sunt întocmite documente justificative pentru scoaterea de bani din unitățile de vânzare, respectiv există plus monetar în casa de marcat, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 de lei conform OUG 28/1999  privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
 
Exemplu
 
 
La data de 28.01.2024, în intervalul 00:00-04:00, în urma efectuării controlului de către structurile de ordine la două cluburi de noapte din Deta și Liebling, asupra unui tânăr, în vârstă de 24 de ani, a fost depistat un obiect din metal pentru autoapărare, fapt pentru care polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

 
Alți doi bărbați, în vârstă de 27 și 28 de ani, au fost extrași din interiorul locațiilor, pentru provocare de scandal, fiind sancționați contravențional conform Legii 61/1991.
 

Pe linia respectării legislației fiscale s-a constatat că nu se emit bonuri fiscale penteu toate bunurile livrate, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5000 lei conform OUG 28/1999, iar pentru neîndeplinirea minimelor cerințe de securitate, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei conform H.G 301/2012.
 
 
  •  
 
TÂNĂR REȚINUT PENTRU FURTUL MAI MULTOR BUNURI
 
          La data de  28.01.2024, polițiștii Secției 2 Poliție Urbană Timișoara au reținut un tânăr, în vârstă de 22 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
 
În fapt, la data de 28.01.2024, polițiștii Secției 2 Poliție Urbană Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras în data de 21.01.2024 mai multe obiecte metalice de pe un șantier al unui imobil aflat în construcție pe strada Petuniei din Timișoara.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, precum și un minor de 17 ani, bănuiți de comiterea faptei din data de 21.01.2024.
 
Totodată, în urma investigațiilor efectuate, s-a constatat faptul că persoanele în cauză ar mai fi sustras și alte bunuri de pe alt șantier situat pe strada Toporașilor din municipiu.
 
Aceștia au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.
 
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie prezentat magistraților pentru luarea unei măsuri preventive.
 
Tânărul, a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș, polițiștii continuând cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia, precum și a minorului de 17 ani.
 
  •  
 
URMĂRIT DEPISTAT ÎN TRAFIC SUB INFLUENȚA DROGURILOR ȘI CU PERMISUL SUSPENDATR  
 
          La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Victoria din localitatea Ghiroda, un autoturism, condus de către un bărbat, în vârstă de 32 de ani.
 
În urma verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce autovehiculule suspendat.
 
Totodată, polițiștii au constatat faptul că pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de furt în Austria.
 
De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului de 32 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu dreptul de a conduce suspendat.
 
Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.