IPJ TimișPrevenirea delicvenței juvenile

Nr. 253 din 10 Noiembrie 2023  
                                                                          
 
BULETIN INFORMATIV 10 NOIEMBRIE 2023
 
ACTIVITĂȚI ÎN CADRUL CAMPANIEI “ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ”
 
În data de 08.11.2023, polițiştii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalităţii din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu reprezentanți ai Agenţiei Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Timișoara, jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş și reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse şi Asistenţă Educațională Timiș, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Timişoara și lucrători ai Administrației Naționale a Penitenciarelor Timişoara, au desfășurat o acțiune în sistem integrat la Liceul Tehnologic "Valeriu Braniște"  din municipiul Lugoj, județul Timiș, în cadrul Campaniei ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ.
 
Scopul acestei campanii inițiate la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș îl reprezintă prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar, precum și prevenirea delicvenței juvenile.
 
În vederea realizării unui schimb eficient de informaţii, polițiștii împreună cu celelalte instituţii participante la această Campanie au desfășurat activități la care au participat 321 de elevi, 38 de cadre didactice și 15 părinți.
 
Scopul nostru îl reprezintă menținerea sub control a criminalităţii pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și a personalului didactic în incinta și în zonele adiacente unitaţii de
învăţământ, precum și a dezvoltării unui parteneriat poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui
proces educaţional antiinfracțional și antivictimal.
 
În acest context, elevilor le-au fost oferite sfaturi și informaţii preventive privind delicvența juvenilă, răspunderea penală și contravențională, le-au fost prezentate mai multe categorii de infracțiunii, fiind aduse în discuție și teme precum bullyingul și cyberbullyingul.

 
De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități preventive și la Școala Gimnazială "Anișoara Odeanu" din municipiul Lugoj.
 

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor desfășura activități preventive în cadrul unităților de învățământ preuniversitar din județul Timiș și în perioada următoare, în vederea prevenirii evenimentelor negative.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.