IPJ TimișS-a acționat cu aparatele radar pe principalele drumuri județene

Nr. 258 din 15 Noiembrie 2023  
                                                                            
 
 
BULETIN INFORMATIV
15 NOIEMBRIE 2023
 
ACȚIUNE PE VITEZĂ ȘI DEPĂȘIRE
 
La data de 14 noiembrie 2023, în intervalele orare 10:00-13:00 si 15.00-18.00, polițiștii rutieri din judțul Timiș sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș au acționat cu aparatele radar pe principalele drumuri județene pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteza/depășire.
Polițiștii au controlat 267 de autovehicule și au aplicat 199 de sancțiuni contravenționale, dintre care 126 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni și au fost reținute 8 permise de conducere (5 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducerea sub infuența alcoolului, 1 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare) și retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
          EXEMPLE
 
 1. În data de 14.11.2023, în jurul orei 17:35,  polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit  pe DJ 592 în comuna Cheveresu Mare, un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani.
În urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 

 2. În data de 14.11.2023,  în jurul  orei 17:45 polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene acționau pe DJ 693 în localitatea Biled și au observat cum un autovehicul s-a întors din drum, pentru a evita controlul, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea și oprirea acestuia,  în autoturism aflandu-se doi bărbați.
La controlul efectuat asupra pasagerului dreapta față, un bărbat în vârstă de 28 de ani, au fost găsite substanțe de culoare albă de forma cristalelor, susceptibile a fi substanțe psihoactive.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul IPJ Timiș, unde a fost amprentată și fotografiată, substanțele fiind ridicate, sigilate și înaintate către BCCO Timișoara pentru continuarea cercetărilor.
 
 3. La data de 14.11.2023, în jurul orelor 16:19, polițiștii rutieri din Jimbolia au oprit un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani, care a fost surprins cu aparatul radar că circula cu viteza de 152 km/h pe limita de 90 km/h.
Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind întocmit dosar penal pentru “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.
 
  •  
 
ARESTAT PENTRU FURT CALIFICAT
 
Polițiștii Postului de Poliție Giroc au reținut un bărbat, în vârstă de 61 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.
 
La data 14 noiembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reținut un bărbat în vârstă de 61 de ani, bănuit de comiterea mai multor furturi din imobile situate în localitatea Chișoda, județul Timiș, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3500 de lei.
În fapt, în perioada 6-13 noiembrie a.c., acesta ar fi pătruns prin efracție în 2 imobile și un șantier din Chișoda, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv o autofiletantă, o roabă, o pompă de apă, aproximativ 200 de bucăți de etrieri folosiți în construcții, o cameră video și un portofel de conținea suma de 1480 de lei.
În urma probatoriului administrat, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, ulterior magistrații dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile.
Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Timiș Buletin informativ - 08.07.2022

08 Jul 2022 722