IPJ TimișȘoferul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule

 
Nr. 284 din 04 Decembrie 2023
 
 
 
BULETIN INFORMATIV 04 DECEMBRIE 2023
 
ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA CONSUMULUI DE ALCOOL SAU ALTE SUBSTANȚE INTERZISE LA VOLAN ÎN MINI-VACANȚĂ
 
        În perioada 30 noiembrie - 03 decembrie a.c., polițiștii rutieri timișeni au desfășurat acțiuni, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
 
Astfel, au fost legitimate în jur de 331 persoane și au fost verificate peste 277 vehicule.
 
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 336 sancțiuni contravenționale.
 
De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 70 permise de conducere și au fost ridicate 9 certificate de înmatriculare.
 
În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 372 de persoane cu aparatul alcooltest și 32 de persoane cu aparatul drugtest.

 
Totodată, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 

Exemple:
 
La data de 01 decembrie a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe DJ 595, în localitatea Giroc, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani.
 
În urma testării conducatorului auto aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l în aerul expirat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
~
 
La data de 02 decembrie a.c.,  polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, au oprit pentru control pe DJ 591, în localitatea Cenei, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 60 de ani.
 
În urma testării conducătorului auto aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie de 0,68 mg/l în aerul expirat.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
~
 
La data de 02 decembrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii Secției 2 Poliție Timișoara, au oprit pentru control pe strada Doctor Ioan Mureșan, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 33 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.
 
~
 
Polițiștii Serviciului Rutier au depistat în data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 11.45, un bărbat de 40 de ani, care conducea un autoturism pe DN 6, dinspre localitatea Becicherec spre localitatea Biled.
 
Aparatul radar a înregistrat o viteză de 199 km/h, cu 109 mai mult decât limita maximă admisă pe acest tronson de drum.
 
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, totodată fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 120 de zile.
 
 
                          COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.